Este alertă maximă în România! Poliția a dat sute de amenzi. Conform raportării Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov, în cadrul misiunilor derulate astăzi, 132 de poliţişti, împreună cu 87 de efective reprezentând angajaţi ai altor structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor şi poliţişti locali, au verificat în sistem integrat 228 de societăţi comerciale pe raza administrativ-teritorială a judeţului Ilfov şi au legitimat 1.252 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse. De asemenea, au fost verificate 455 de mijloace de transport persoane.

În contextul acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, au fost aplicate 139 de sancţiuni contravenţionale cu amenzi în cuantum total de 18.300 lei, dintre care:

– 132 de sancţiuni contravenţionale în temeiul Legii nr. 55/2020 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală, pentru organizarea de activităţi în spaţiu public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicţii/restricţii şi pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie, cu amenzi în valoare de 18.300 lei, aplicate de către poliţiştii IPJ Ilfov şi poliţiştii locali;

– 5 sancţiuni contravenţionale cu avertisment în temeiul Legii nr. 319/2006, aplicate de către ITM Ilfov;

– 1 sancţiune contravenţională cu avertisment în temeiul HG nr. 537/2007, aplicată de către ISU Bucureşti-Ilfov;

– 1 sancţiune contravenţională cu avertisment în temeiul Legii nr. 307/2006, aplicată de către ISU Bucureşti-Ilfov.

Urmează transportul în comun

Verificările vor continua la nivelul judeţului Ilfov şi vor viza condiţiile în care se desfăşoară transportul în comun, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, respectarea de către societăţile comerciale şi persoanele fizice autorizate a interdicţiilor impuse prin legislaţia în vigoare, dar şi protejarea cetăţenilor faţă de practicile comerciale ilicite.

Potrivit datelor transmise de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov, astăzi, 09 decembrie 2020, situaţia epidemiologică înregistrată la nivelul judeţului este următoarea:

Teste efectuate până în prezent: 40.586;

Persoane confirmate cu COVID-19 până în prezent: 18.060;

Persoane confirmate cu COVID-19 vindecate până în prezent: 13.635;

Persoane confirmate cu COVID-19 decedate până în prezent: 164;

Persoane confirmate cu COVID-19 în izolare la domiciliu: 5.404;