O a doua persoană politică a fost sancţionată, duminică, pentru continuarea propagandei electorale în mediul on-line, după încheierea campaniei electorale, a informat, într-un comunicat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Bihor.

„În cursul după-mesei au mai fost înregistrate alte două sesizări (6 în total azi) referitoare la continuarea propagandei electorale în mediul on-line, după încheierea campaniei electorale. În urma verificărilor efectuate, în 3 din cele 6 cazuri sesizările nu s-au confirmat, în alte două cazuri două persoane au fost sancţionate, ambele cu amendă în valoare de 4.500 de lei, conform prevederilor Legii nr.208/2015, pentru continuarea propagandei electorale în mediul on-line, după încheierea campaniei electorale (o sancţiune în plus faţă de informarea precedentă), iar cea de-a 6-a sesizare este în curs de verificare”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei, de la începerea procesului de votare până în acest moment, la nivelul judeţului Bihor nu au fost înregistrate incidente deosebite de ordine publică, nici incidente electorale sau de natură să afecteze desfăşurarea procesului electoral.

Pentru ziua de astăzi, Ministerul Afacerilor Interne a mobilizat, în judeţul Bihor, peste 1.700 de angajaţi pentru misiunile specifice procesului electoral.

Nu este singura amendă pentru continuarea campaniei electorale

Poliţiştii harghiteni au aplicat, de asemenea, o amendă de 10.000 lei pentru continuarea campaniei electorale, alte trei sesizări similare fiind în curs de soluţionare.

Și poliţiştii băcăuani au aplicat patru amenzi contravenţionale unor persoane care au continuat, duminică, propaganda electorală, a declarat, într-un comunicat de presă purtătorul de cuvânt al IJP Bacău, Cătălina Păduraru.

În Olt, poliţiştii au aplicat trei sancţiuni contravenţionale pentru continuarea propagandei electorale în mediul online după ce s-au autosesizat referitor la postarea şi distribuirea unor mesaje electorale pe mai multe conturi de pe o reţea de socializare, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

Autorităţile din judeţul Satu Mare au aplicat trei sancţiuni pentru continuarea campaniei electorale, după încheierea acesteia, a anunţat, duminică, purtătorul de cuvânt al Centrului de Comunicare Judeţean al instituţiilor MAI, Cristian Silaghi.

În Dâmbovița, chiar și un candidat la alegerile parlamentare a fost amendat cu 4.500 de lei pentru continuarea campaniei electorale în afara perioadei prevăzută de lege, informează, duminică, IPJ Dâmboviţa.

Și în județul Constanța, un bărbat depistat de poliţiştii din Năvodari că a continuat campania electorală pe o reţea online de socializare a fost amendat cu 4.500 de lei, a informat duminică Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.