Traian Berbeceanu a declarat pentru G4Media că în perioada următoare se vor efectua controale neașteptate în București pentru a vedea dacă regulile sanitare sunt respectare de către personal.

Prefectul a mai spus că, în cazul în care regulile sanitare nu sunt respectate, atunci șeful instituției sau responsabilul zonei controlate va fi tras la răspundere. Acesta a mai spus că s-a decis sporirea controalelor pentru a nu carantina Capitala.

Cu scopul de a superviza măsurile de protecție, toți șefii instituțiilor de control care au în atribuții gestionarea crizei provocate de coronavirus în Capitală se vor întâlni miercuri la ora 10:00.

Marți, consilierul general Vlad Voiculescu a declarat pentru Europa FM că va discuta cu primarul general, Nicușor Dan, despre posibilitatea instituirii carantinei în București.

Voiculescu spune că secțiile ATI din Capitală sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de bolnavi de covid, ridică semne de întrebare.

”Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a declarat viitorul viceprimar al Capitalei pe probleme de sănătate, în prezent consilier general, Vlad Voiculescu.

Ce spune Nicușor Dan despre carantinarea Capitalei

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat, marţi seară, că la acest moment nu se impune carantinarea Bucureştiului.

„Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină. (…) Pentru moment nu se pune această problemă. (…) Carantina se impune când un anumit indicator, pe care am învăţat cu toţii să îl calculăm acum, trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate într-o localitate, în cazul nostru în Bucureşti, în acest moment. Acest indicator pentru Bucureşti este undeva în jur de 6 şi nu se impune în acest moment carantinarea. O să vedem ce se va întâmpla în zilele viitoare. Eu sper ca acest indicator să reuşim să îl menţinem la nivelul la care este”, a declarat Nicuşor Dan la Digi 24.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin