O femeie din Medgidia fost amendată cu 4.500 de lei pentru că şi-a fotografiat buletinul de vot după ce l-a ştampilat, ulterior postând fotografia pe o reţea de socializare.

„Poliţişti din cadrul Secţiei 4 Rurală Medgidia au fost sesizaţi cu privire la faptul că o femeie şi-ar fi fotografiat buletinul de vot cu opţiunea aleasă, până la ieşirea din cabina de vot, iar ulterior ar fi postat fotografia pe o reţea de socializare. Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că cele sesizate se confirmă. Femeia a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 4.500 de lei, conform Legii nr. 208/2015”, a informat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Constanţa.

Conform sursei citate, o altă femeie a fost amendată cu 1.500 de lei de poliţiştii din Mangalia, după ce a continuat propaganda electorală pe o reţea de socializare.

„Poliţişti din cadrul Secţiei 3 Rurală Mangalia s-au autosesizat cu privire la continuarea propagandei electorale de către o femeie pe o reţea de socializare. Persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.500 de lei, conform Legii nr. 208/2015”, a transmis IPJ.

S-au dat amenzi în întreaga Românie

În Bacău, polițiștii au aplicat patru amenzi contravenţionale unor persoane care au continuat, duminică, propaganda electorală, a declarat, într-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt al IJP Bacău, Cătălina Păduraru.

„Până la acest moment, poliţiştii băcăuani s-au autosesizat cu privire la 6 posibile fapte care au legătură cu procesul electoral, respectiv continuarea propagandei electorale, prin intermediul reţelelor de socializare, după încheierea campaniei.

În fiecare caz, au fost demarate imediat verificări. Până acum, în 3 dintre situaţiile menţionate s-a luat măsura sancţionării contravenţionale cu amenzi în valoare de 9.000 de lei”, a precizat Cătălina Păduraru.

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din comuna Negomir, a fost sancţionat cu 2.500 lei după ce s-a prezentat la secţia de votare fiind sub influenţa alcoolului şi fără să poarte mască de protecţie, a informat, duminică, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj, Victor Ţuhaşu.

Poliţiştii au întocmit duminică dosar penal pe numele unui primar din judeţul Brăila, care împărţea bunuri şi bani alegătorilor, în scopul influenţării voturilor, potrivit IPJ Brăila.

Poliţiştii harghiteni au aplicat o amendă de 10.000 lei pentru continuarea campaniei electorale, alte trei sesizări similare fiind în curs de soluţionare.