Ultimele zile ale lui decembrie vor fi cu adevărat de iarnă. După ce am avut parte de temperaturi anormal de ridicate, se pare că iarna își intră cu adevărat în drepturi înaintea anului nou. ANM a emis o nouă avertizare de Cod Galben de vreme rea pentru acest weekend.

ANM a anunțat cod galben de ninsori și viscol

Meteorologii au anunțat cod galben de ninsori și viscol. Intensificări ale vântului și ninsoare vor fi până în 29 decembrie, adică până duminică, la ora 22:00, conform informării meteo ANM. Meteorologii spun că, în intervalul menționat, ”local și temporar vor fi intensificări ale vântului, cu rafale în general de 45-50 km/h și de peste 60-70 km/h la munte, iar pe parcursul zilei de duminică (29 decembrie) și în sud-est.

Temporar în zona montană va ninge, iar local în Transilvania, sudul Moldovei și din a doua parte a zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în Muntenia și vestul Dobrogei vor predomina ninsorile și se va depune strat de zăpadă, mai spun cei de la ANM.

Dar asta nu e tot. Până duminică, la ora 20:00, este și un Cod Galben de ninsori însemnate cantitativ și viscol. În Carpații Meridionali și de Curbură, iar din dimineața zilei de sâmbătă (28 decembrie) și în cea mai mare parte a Moldovei va ninge, temporar însemnat cantitativ, astfel că se va depune strat de zăpadă, local consistent. Vântul va avea intensificări, cu viteze la rafală în general de 50…55 km/h, iar la munte, în special pe creste, vor fi rafale de peste 70…80 km/h, viscolind și spulberând zăpada.