În cadrul unei emisiuni difuzate la România TV, fostul președinte Traian Băsescu a vorbit despre marea greșeală făcută de către premierul Florin Cîțu în ceea ce privește pensiile românilor.

Fostul șef al statului a precizat că premierului i se pot reproșa foarte multe lucruri având în vedere că ne confruntăm cu o criză sanitară dar și cu una economică. Traian Băsescu a ținut să menționeze că premierul face și el ce poate având în vedere că este prins în presiunea a trei partide.

”Lui Cîțu putem să-i reproșăm foarte multe pentru că avem o criză sanitară, dar avem și o criză economică. Toate statele din Uniunea Europeană  înregistrează o scădere a PIB în 2020 și speră într-o creștere în 2021, ceea ce se va întâmpla. (…) Cîțu face și el ce poate, prins în menghina a trei partide care știu să îl preseze.”, spune Traian Băsescu.

Greșeala lui Florin Cîțu

Traian Băsescu a precizat că premierul a greșit când nu s-a făcut indexarea pensiilor la 1 ianuarie 2021. Fostul șef al statului a mai spus că dacă s-ar fi luat sporurile de calculator de la bugetari, atunci ar fi existat bani pentru indexare.

”Este un singur lucru pe care nu l-a făcut corect. Indexarea la 1 ianuarie a pensiilor. Asta este incorect. Dacă s-ar lua sporurile de calculator de la cei 1,2 milioane de bugetari vă asigur că existau bani de indexare pentru pensii la 1 ianuarie. Vorbesc de indexarea cu inflația. Nu mai spun de plus 50% creșterea salariului mediu. Măcar un gest trebuia făcut pentru pensionari”, a declarat Traian Băsescu la România TV.