Raluca Turcan vine cu vești bune pentru români. Într-o postare pe pagina personală de Facebook, ministrul Muncii a anunțat că noul soft care va ajuta la evaluarea dosarul de pensii din toată țara urmează să fie folosit începând cu data de mâine.

Totodată, ministrul a mai adăugat că a participat la o demonstrație a noului soft, unde s-au parcurs toți pașii pentru operațiunea de evaluare a unui dosar de pensie.

„✅ Noul soft care va colecta datele din toate cele aproape 5 000 000 de dosare din sistemul public de pensii va fi folosit, începând de mâine, în procesul de evaluare a dosarelor din toată țara.

➡️ Am participat astăzi, alături de echipa Casei Naționale de Pensii și de reprezentanții tuturor caselor teritoriale de pensii, la o demonstrație a modului în care funcționează noul soft și am parcurs, împreună, câțiva dintre pașii pe care îi presupune operațiunea de evaluare a unui dosar”, a scris Raluca Turcan pe facebook.

820 de dosare au fost deja evaluate

Ministrul Muncii a mai adăugat că au fost deja evaluate 820 de dosare de pensii în etapa de testare a softului, iar în termen de un an, este posibil ca toate dosarele de pensii să fie evaluate.  Totodată, ministrul a mai adăugat că s-au identificat și soluții și de asemenea i-a îndemnat pe toți colegii să fie riguroși în munca pe care o vor depune.

Raluca Turcan a mai adăugat că noul soft include și o matrice, care ajută la colectarea detaliată a datelor, lucruri care vor fi necesare ulterior în recalcularea pensiei fiecărui beneficiar în parte.

„➡️ De altfel, în etapa de testare a softului au fost deja evaluate 820 de dosare și ne-am propus ca, în termen de un an, cu efortul susținut al colegilor din casele de pensii din țară, să ducem la bun sfârșit întregul proces de evaluare.

➡️ Am identificat, de asemenea, soluții pentru suplimentarea personalului necesar procesului de evaluare, pentru că această procedură nu trebuie să afecteze activitatea curentă a caselor și nici efortul de recuperare a restanțelor în recalcularea dosarelor.
I-am îndemnat pe toți colegii din casele teritoriale de pensii să fie riguroși în munca pe care o vor depune, pentru că de acuratețea datelor introduse va depinde pensia pe care o vor primi, lună de lună, milioane de beneficiari, după recalculare.

✅ De altfel, softul include o matrice de colectare detaliată a datelor din aceste dosare tocmai pentru a permite, ulterior, recalcularea pensiilor în funcție de formula pe care o va stabili noua lege, după dezbaterea ei în Parlament. În paralel cu identificarea soluției tehnice pentru colectarea datelor – softul prezentat astăzi, avansăm cu proiectul legislativ de reformă a sistemului public de pensii, aflat acum în lucru la Ministerul Muncii”, a mai scris Raluca Turcan.