Adevăratul motiv din spatele tunurilor date Ion Țiriac: Miliadarul se confruntă cu o adevărată problemă iar banii sunt mai ușor de împărțit

Miliadarul care urmează să împlinească 83 de ani în ziua de 9 mai, a obținut lichidități uriașe din vânzarea celor două afaceri, într-un moment în care economia mondială este afectată de pandemia de COVID-19.

Totuși, libertatea și disponibilitatea lui Ion Țiriac de a-și întemeia o familie au avut de suferit de-a lungul timpului. Chiar dacă și-a ridicat un adevărat imperiu, miliardarul nu a avut deloc timp pentru o familie.

Mai mult, acesta a spus la un moment dat că are nu mai puțin de 33 de moștenitori, dintre care trei legitimi, recunoscuți. În acest context, a fost determinat de vremurile actuale și numărul mare de descendenți să facă un plan prin care să-i asigure pe cei ce vor beneficia de uriașa lui avere.

Astfel, când va veni momentul deschiderii testamentului, o sumă de bani lichizi va fi mai ușor de împărțit, comparativ cu funcțiile și procentele în structurile de conducere ale multiplelor afaceri pe care le derulează miliardarul.

Ion Țiriac și-a transferat lichiditățile în contul unei fufndații private

Amintim că Ion Țiriac și-a transferat lichiditățile, peste un miliard de euro, în contul unei fundații private, Puma Foundation, potrivit informațiilor transmise de riseproject.ro

Totuși, afaceristul este fondatorul dar și președintele acesteia și singura persoană din Consiliul Director care are drept de veto. Existența Puma Foundation este recunoscută de Ion Țiriac, cât și de avocatul acestuia Nicolai Mîndrilă.

„Puma Foundation este o fundație pentru clauză de moarte. Tot ce înseamnă patrimoniul lui Ion Țiriac se închide în Puma Foundation. Asta înseamnă că orice tranzacție se închide, în final, în Puma Foundation. Fondator unic al fundației este Ion Țiriac. Toți ceilalți care apărem acolo, eu, Rodica Tiriac, Klaus Mangold avem aceeași poziție, membri ai Consiliului Director, avem atribuții îndeobște după moartea acestuia. Dacă până atunci nu o dizolva.

Acolo se va împărți totul, în funcție de cum dispune în ultima scrisoare beneficiarul în viață. Dispozițiile fundamentale, inclusiv dreptul de veto, le are Ion Țiriac. Nu este căsătorit. Dacă avea soție, poate atunci se putea pune problema altfel din punct de vedere al moștenirii. Fiind copii de la mai multe mame, iar el nefiind căsătorit cu niciuna din mamele acestor copii, s-a gândit să creeze această fundație cu clauză pentru moarte”, a declarat Nicolai Mândrilă pentru sursa menționată.