Zhao este și cel mai mare acționar al bursei Binance și deține jetoane Binance Coin, iar acum intră în clubul select al miliardarilor planetei, potrivit CNN.

Changpeng „CZ” Zhao, directorul general al platformei de schimb de criptomonede Binance, s-a alăturat celor mai bogați oameni din lume, cu o avere netă estimată la cel puțin 96 de miliarde de dolari, potrivit noilor calcule ale indicelui ”Bloomberg Billionaires”.

Averea sa rivalizează cu cea a fondatorului Oracle

Averea estimată a lui Zhao rivalizează acum cu cea a fondatorului Oracle (ORCL), Larry Ellison, și o depășește pe cea a lui Mukesh Ambani, magnatul indian a cărui avere a crescut și ea în ultimii doi ani.

Ascensiunea antreprenorului canadian-chinez este emblematică pentru câștigurile rapide din lumea în continuă ascensiune a monedelor digitale.

Potrivit CNN, în 2021 și alți fondatori crypto s-au bucurat de câștiguri uriașe, pe măsură ce valoarea monedelor virtuale a crescut. Creatorul Ethereum, Vitalik Buterin, și fondatorul Coinbase, Brian Armstrong, au devenit și ei miliardari.

Binance ar putea valora până la 300 de miliarde de dolari

Wall Street Journal scria la finele anului trecut că foști directori ai Binance cred că platforma ar putea valora până la 300 de miliarde de dolari, dacă ar fi scoasă la bursă.

CZ intenționează să-și doneze cea mai mare parte a averii sale

Într-o postare pe Twitter, referindu-se la averile pe care le-au obținut fondatorii crypto, Zhao a scris: ”Nu vă mai preocupați de clasamente. Concentrați-vă pe câți oameni puteți ajuta”.

Zhao a continuat cu un alt mesaj, în care spune: „În locul unor clasamente ale bogăției, ar trebui să existe un clasament al eforturilor de caritate și filantropie”.

Un purtător de cuvânt al Binance a declarat pentru CNN Business că „CZ intenționează să-și doneze cea mai mare parte a averii sale, chiar 99% din ea, la fel ca alți antreprenori.

În anii din urmă, o serie de oameni de afaceri celebri, precum CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, au semnat ”Giving Pledge”, o inițiativă lansată de Warren Buffett și Bill și Melinda Gates pentru a-i încuraja pe cei mai bogați din lume să-și doneze mare parte a averilor lor către organizații de caritate.

Zhao a lansat Binance în 2017, transformând-o treptat în una din cele mai mari platforme de schimb de criptomonede din lume.

Potrivit unei postări pe blogul companiei, ”CZ” a crescut într-o familie de imigranți din Canada și a lucrat la McDonald’s pentru a-și întreține familia.

După ce a studiat informatica la Universitatea McGill, a lucrat la Bursa de Valori din Tokyo.