Reveal Marketing Research a realizat o analizare a comportamentului cumpărătorului din România. Cercetarea cetățenilor români a fost realizată în această lună, în intervalul 11-15 noiembrie 2021. Astfel, au fost descoperite produsele „mush-have” ale consumatorilor din ţara noastră.

Oamenii aleg alimente sănătoase

În urma analizării persoanelor care au participat voluntar la sondaj, Reveal Marketing Research a aflat că vegetalele congelate sunt printre favoritele românilor. Peste jumătate dintre oamenii chestionați au răspuns că se asigură să aibă mereu fructe și legume congelate acasă. În timp ce băuturile alcoolice s-au clasat pe ultimul loc al listei de cumpărături a românilor.

Studiul realizat de Reveal Marketing Research relatează că oamenii din România sunt înclinați spre un consum al mâncării sănătoase.

Astfel că primele locuri ale clasamentului celor mai populare categorii de produse achiziționate sunt: fructele, legumele și produsele lactate. Un procent semnificativ de 86% dintre persoanele chestionate au răspuns că mereu cumpără vegetale și lactate pentru familie. În timp ce 75% au spus că zilnic aduc carne acasă.

Cine sunt cei mai mari consumatori de carne din România

Chiar și băuturile non alcoolice sunt căutate de către români. Conform datelor emise, 69% dintre respondenții studiului achiziționează acest tip de răcoritoare.

„Dacă ar fi să creionăm un profil al consumatorului din categoria analizată, în funcție de tipul de produs recent consumat, se poate observa că, în general, respondenții din categoria de vârstă 45-55 de ani sunt cei care consumă cel mai mult carne (70%), în timp ce tinerii de până în 24 de ani, consumă aceste produse într-o măsură mai mică decât toate celelalte categorii de vârstă (48%).

În ceea ce privește segmentul produse lactate, pe categorii de gen, targetul este reprezentat de femei (74% – comparativ cu 64% bărbați), în timp ce pentru fructe și legume topul consumatorilor este condus de persoanele din categoria de vârstă + 55 de ani.”, a transmis Reveal Marketing Research.

Despre Reveal Marketing Research

Reveal Marketing Research este o companie de cercetare de piață full-service, specializată în: marketing research, studii sociologice, customer insight, business strategy, market development.

Având o expertiză în peste zece de industrii, Reveal Marketing Research consideră că cercetarea de piață reprezintă baza deciziilor corecte și a poziționării benefice a brandurilor în fața consumatorilor. Soluțiile calitative și cantitative ajută de peste un deceniu companii din România și Europa.