Alimentul preferat al românilor poate fi extrem de periculos! Evitați total să faceți această greșeală. Este vorba de carnea de porc. Aceasta este pe placul tuturor, iar ea se află la baza tuturor produselor care vor fi puse pe masă în perioada Crăciunului sau a anului nou. Fie că vorbim de ciorbă, sarmale, piftie, sau doar aperitive, carnea de porc va fi peste tot prezentă. Cu toate acestea, puțini dintre noi sunt conștienți cât este de periculoasă pentru organism.

Carnea de porc este unul dintre alimentele preferate de noi toți. Ea nu se consumă doar spre sfârșitul anului, ci și în restul anului. Cu excepția momentelor când se ține post, acest aliment este nelipsit din casele românilor.

Un lucru trebuie avut însă în vedere. De-a lungul vieții unui porc, în organismul lui se adună tot felul de toxine care nu sunt eliminate la timp.

Alimentul preferat al românilor poate fi extrem de periculos! Ce paraziți poate trasmite

Porcii nu au glande sudoripare și nu transpiră din acest motiv. Acest lucru blochează eliminarea toxinelor. Din acest moment, când consumăm carne de porc, vom prelua automat tot felul de toxine, inclusiv bacterii periculoase pentru om. Un lucru aproape total ignorat este faptul că în carnea de porc putem să găsim bacterii rezistente la antibiotice precum salmonella, stafilococul auriu sau listeria monocytogenes.

Porcii sunt gazde pentru numeroși paraziți care se pot transmite la om dacă carnea este infestată. Este vorba de virusul Menagle, cel care provoacă febră, frisoane, durere de cap și transpirație. Toată lumea a auzit de tenie. Acesta este un virus care se plasează în intestin și provoacă inflamarea țesuturilor și duce la pierderea poftei de mâncare. În plus, nu trebuie ignorată nici trichinella, care este un vierme ce produce edeme, dureri și febră. Un alp pericol îl reprezintă hepatita E. Aceasta este o infecție virală care duce la oboseală, amețeală, iar la cele mai grave cazuri la firboză și ciroză.

Alimentul preferat al românilor poate fi extrem de periculos! Evitați să faceți această greșeală

Poate nu multă lume știe, însă alimentul preferat al românior, respectiv carnea de porc din magazin este mult mai puțin riscantă decât cea direct cumpărată de la țară. Porcii crescuți în ferme primesc antibiotice pentru a fi feriți de paraziți. În anumite cazuri, porcii din marile ferme primesc și hormoni de creștere pentru o dezvoltare rapidă.

În ceea ce privește porcii crescuți „la țară”, chiar dacă se crede că aceștia sunt mai sănătăși, lucrurile stau exact invers. Animalele nu sunt tratate la fel de atent și mulți dintre ei trăiesc liber, ceea ce le permite să consume orice. La animalele crescute la țară este des întâlnit parazitul Trichinella. Așa cum am menționat este vorba un vierme ce produce edeme, dureri și febră.

Alimentul preferat al românilor poate fi extrem de periculos! Evitați să faceți această greșeală