Poliția Română le reamintește șoferilor că viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 de km/h, iar în caz contrar, cei care vor încălca această prevedere, se vor trezi cu amenzi usturătoare și cu permisul de conducere suspendat.

În același mesaj transmis pe pagina de facebook, Poliția mai precizează că în ultima perioadă au fost constate o serie de nereguli cu privire la viteza de deplasare. Mai exact, oamenii legii au constat viteze de peste 200 de km/h, dar și un tânăr care conducea cu aproape 190 km/h, aflându-se sub influența substanțelor psihoactive.

„Ca de luni…

Nu-i ca și cum nu se cunoaște că limita de viteză pe autostradă, în România, este de 130 de km/h.

Dar…asta nu i-a oprit, metaforic vorbind, pe cei care au insistat cu ardoare să depășească această limită creată pentru siguranța tuturor celor care rulează pe autostradă.

Da, știm! „Știți voi ce se mai rulează!”

La glume ne pricepem toți, dar au fost și viteze de peste 200 de km/h.

Vă readucem aminte că această senzație se pedepsește cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

P.S.: Că tot vorbeam de rulat, un tânăr a fost înregistrat în timp ce conducea cu 187 de km/h fiind sub influența cannabisului.

Săptămână bună tuturor!”, scrie Poliția Română pe facebook.

Peste 200 de soferi încalcă legea

Totodată, weekend-ul trecut Poliția Română a depistat sute de nereguli în trafic. Astfel, aproximativ 250 de şoferi care au depăşit viteza legală pe autostrăzi au fost depistaţi de poliţiştii rutieri.

Potrivit  unui comunicat al instituției,  sâmbătă şi duminică poliţişti rutieri au acţionat pe autostrăzi pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului.

Pe parcursul celor două zile, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au depistat 248 de şoferi care au depăşit limita legală de viteză, iar în 74 de cazuri au reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pentru 90 de zile.

Astfel, duminică, poliţiştii care acţionau pe autostrada A1 Râmnicu Vâlcea – Deva au depistat un bărbat, de 20 de ani, pe sensul spre Râmnicu Vâlcea, care se afla sub influenţa substanţelor psihoactive, şi anume canabis. Şoferul, care avea permisul de mai puţin de un an, a fost înregistrat de aparatul radar conducând cu viteza de 187 km/h.

Tot duminică, pe acelaşi sens de mers al autostrăzii menţionate, poliţiştii rutieri au depistat 4 şoferi care conduceau cu vitezele de 215 km/h (doi şoferi), 211 km/h şi 217 km/h. În toate cazurile a fost reţinut permisul de conducere şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.

În după-amiaza zilei de duminică, poliţiştii rutieri au depistat pe autostrada A3, tronsonul Câmpia Turzii – Nădăşelu, doi şoferi care conduceau cu vitezele de 204 km/h, respectiv 225 km/h. În ambele cazuri a fost reţinut permisul de conducere şi au fost aplicate sancţiuni contravenţionale.