Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, marţi, până la ora 16,00, circulaţia este restricţionată pe prima bandă pe sensul către Piteşti al autostrăzii A1 Bucureşti – Piteşti, între kilometrii 116+800 de metri – 118, pe raza municipiului Piteşti, judeţul Argeş, pentru a permite executarea unor lucrări de reparaţii la partea carosabilă.

Tot marţi, până la ora 18,00, se aplică restricţie de trafic pe sensul către Capitală al autostrăzii A3 Bucureşti – Ploieşti, la kilometrul 26+250 de metri, în apropierea localităţii Moara Vlăsiei, judeţul Ilfov.

Se va circula doar pe o bandă

Din acest motiv, se va circula doar pe a doua bandă până la finalizarea lucrărilor.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi să reducă viteza în zona lucrărilor şi să semnalizeze din timp intenţia de schimbare a benzii de circulaţie.

De asemenea, Poliția Română le reamintește șoferilor că, dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Poliţiştii le adresează șoferilor câteva recomandări utile pentru un drum în siguranță:

Neadaptarea vitezei la condiţiile de drum reprezintă una dintre principalele cauze generatoare de evenimente rutiere.

Sfaturi pentru conducătorii auto începători

Distanţa de frânare a unui autovehicul se tripleză în condiţiile unui carosabil alunecos.

Într-o zi în care precipitaţiile sunt abundente, numărul accidentelor creşte considerabil.

În consecință, polițiștii vă recomandă să păstraţi în mers o distanţă suficientă pentru a putea opri in condiţii de siguranţa atunci când condiţiile de deplasare sunt nefavorabile.

Nu în ultimul rând, conducatorii auto începatori sunt rugați să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari, dată fiind experinta redusă şi riscul implicarii în evenimente rutiere nedorite.

Conduceți prudent! Viața are prioritate!, îi sfătuiește Poliția Română pe toți șoferii din România.