Nicolae Ciucă a decis excluderea a doi membri din PNL

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, a luat decizia de a-i exclude din partid pe deputații Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, care au semnat o sesizare la Curtea Constituțională (CCR) referitoare la pachetul fiscal-bugetar asumat de Guvernul Ciolacu.

Surse din cadrul PNL au dezvăluit că președintele Ciucă dorește să transmită un mesaj ferm membrilor partidului care încalcă direcțiile și deciziile stabilite de conducerea partidului.

„Libertatea de expresie e garantată în partid. Dar când tu semnezi demersuri directe împotriva PNL, ți-ai semnat practic demisia din partid”, ar fi spus Nicolae Ciucă mai multor lideri liberali.

„Sunt unii care au senzația că pot face ce vor împotriva partidului, iar partidul îi va mângâia pe cap. Fals! Să zburde în afara partidului, că și așa nu aduc voturi!”, ar fi adăugat acesta.

Liderul PNL pune piciorul în prag

Unul dintre argumentele invocate pentru excluderea celor doi deputați este faptul că ei au semnat demersuri care vizează direct interesul PNL și al guvernării. Președintele PNL a subliniat că aceste acțiuni sunt contrare intereselor partidului și nu pot fi tolerate.

„S-a terminat cu îngăduința. Vine anul electoral, iar partidul nu-și permite să fie ostatecul mofturilor unuia și altuia”, au afirmat respectivele surse.

Procedura de excludere a lui Dan Vîlceanu a fost deja declanșată și va fi pe agenda următorului Consiliu Național al PNL. În cazul lui Gheorghe Pecingină, procedura va începe în următoarele zile.

USR a depus vineri sesizarea la CCR

Amintim că, purtătorul de cuvânt al USR, Ionuţ Moşteanu, a anunţat vineri că a fost depusă sesizarea la CCR cu privire la pachetul de legi pe care Guvernul condus de Marcel Ciolacu şi-a angajat răspunderea în Parlament.

„Am depus la Secretariatul general sesizarea USR, Forţa Dreptei şi PNL împotriva legii prin care Ciucă şi Ciolacu bagă mâna adânc în buzunarul românilor care muncesc. Cum spuneam, am găsit şi doi liberali, Vîlceanu şi Pecingină.

Sunt 46 de pagini de articole de neconstituţionalitate, sunt 13 articole din Constituţie călcate în picioare de Ciolacu în acest proiect”, a spus Moşteanu.

El a susţinut că PNL trece printr-o „perioadă tristă”, în care actuala conducere „sprijină toate aberaţiile fiscale pe care partidul le-a criticat în perioada Dragnea”.