Dumitru Buzatu, reținut pentru o mită de 1,2 milioane lei

Președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, a fost prins în flagrant de procurorii DNA vineri seară, 22 septembrie 2023.

A fost prins în timp ce ar fi primit mită în valoare de 1,25 milioane de lei. Potrivit unor surse judiciare, citate de G4Media, ar fi primit acești bani pentru acordarea unui contract. În acest moment, procurorii efectuează percheziții la domiciliul său.

Despre Dumitru Buzatu

Dumitru Buzatu a fost ales deputat în 1992, pe listele PDSR. A fost în Parlamentul României până în 2012 (cu o mică pauză în 2001, după fuziunea PDSR cu PSD). În 2012, a devenit președintele Consiliului Județean Vaslui. În legislaturile 1996 – 2000 și 2000 – 2004, a fost membru al grupului parlamentar de prietenie cu Cuba.

În 2020, a pus la îndoială existența coronavirusului. În acel an, i-a catalogat pe liderii social-democrați drept „niște proști”, neștiind că a uitat să închidă microfonul.

În plină pandemie de coronavirus, a avut o ieșire nervoasă în timpul unei ședințe a Consiliului Județean, după ce un consilier liberal i-a atras atenția că nu poartă mască de protecție.

I-a replicat acestuia că nu-l poate obliga nimeni să folosească masca de protecție, deși exista o reglementare în acest sens, iar amenzile erau cuprinse între 500 lei şi 2.500 lei.

Prima reacție a lui Marcel Ciolacu despre reținerea lui Dumitru Buzatu

Marcel Ciolacu a reacționat decisiv în urma prinderii în flagrant a lui Dumitru Buzatu. Premierul României a anunțat personal că va convoca de urgență Biroul Politic Național al Partidului Social Democrat (PSD) în format online.

El va propune colegilor săi excluderea imediată a lui Dumitru Buzatu din rândurile social-democraților.

„Voi convoca mâine de urgență Biroul Politic Național în format online și voi propune colegilor excluderea domnului Dumitru Buzatu din partid. Am spus întotdeauna că în mandatul meu toleranța pentru faptele de corupție este ZERO! Iar cei care nu înțeleg acest lucru nu au ce căuta în PSD!”, a anunțat premierul României și liderul social-democraților pe contul lui de Facebook.