În Dobrogea și Bărăgan va fi înnorat, cu precipitații slabe, sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul devine mai insistent, temperaturile cresc ușor, oprindu-se pe la 2 grade.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei predomină vremea închisă. Va cădea lapoviță, va ninge din loc în loc și sunt condiții de polei. Vântul va atinge viteze de 55 km/h, iar temperaturile trec cu greu de pragul înghețului.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina vor fi înnorări și precipitații slabe, pe suprafețe restrânse. După prânz, valorile termice vor ajunge la cel mult 1 grad.

Pe de altă parte, în nordul Transilvaniei și prin Maramureș vremea este mai bună, apare și soarele și temperaturile ajung până la 2 grade.

În vestul țării se anunță înnorări, dar și scurte perioade cu soare. Precipitațiile pot apărea numai sporadic, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de sâmbătă.

În Transilvania, va ninge în mod deosebit în zonele de munte. Vântul se intensifică în zona Carpaților Meridionali. Va viscoli ninsoarea, iar vizibilitatea va fi scăzută. La amiazã se ating -2 grade în depresiuni și 1-2 grade în vestul provinciei.

În Oltenia va fi o zi cu soare și precipitații izolate. Temperaturile, mai ridicate decât în celelalte regiuni, vor ajunge până la 6 grade la Târgu Jiu.

Înnorările persistă în sudul țării. Va mai ninge din loc în loc, dar trecător va fi și lapoviță și s-ar putea să apară polei pe șosele. Vântul va avea intensificări în estul Munteniei și maximele se opresc pe la 2 grade.

Cum va fi vremea în Capitală?

În București, avem înnorări și precipitații slabe sub formă de ninsoare, lapoviță și ploaie. Vântul va sufla slab și se mai încălzește puțin. Temperatura după prânz va atinge aproximativ 2 grade Celsius.

Săptămâna începe însă cu vreme închisă. Mai sunt posibile câteva ninsori slabe, vântul va fi domol, iar spre seară și la noapte norii se împrăștie treptat.

Marți se mai încălzește puțin, maxima ajungând la 5 grade, o valoare mai ridicată decât în mod obișnuit. În prima partea zilei vor mai fi înnorări și condiții de fulguială, dar mai târziu va ieși soarele

Miercuri soarele strălucește în cea mai mare parte a zilei, dar spre seară se adună norii și trecător va fi lapoviță și s-ar putea să apară polei. În noaptea de miercuri spre joi vor fi condiții de ceață și minima va ajunge la -4 grade la marginea orașului.

Vremea la munte

În zonele montane vor fi înnorări și ninsori neînsemnate cantitativ. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și de Curbură. Va spulbera zăpada depusă, reducând astfel vizibilitatea. Temperaturile din stațiuni vor fi comparabile cu cele de sâmbătă.

Ziua de luni vine, de asemenea, cu înnorări. Ninsorile din vest și nord-vest se extind treptat în toată zona montană. În Occidentali și în Orientali o să ningă abundent și continuă să se depună strat de zăpadă. Vântul ajunge la viteze de 60 de km/h, dar la altitudini mari vor fi rafale de peste 80 de km/h.

Marți, vremea va fi tot închisă. Va ninge în majoritatea masivelor, iar vântul mai are unele porniri în zonele înalte.

Miercuri se anunță o zi rece, cu ninsori în cea mai mare parte a zonei montane. Se va forma ceață cu depunere de chiciură și vântul va avea intensificări pe creste.