WhatsApp a decis să amâne cu trei luni intrarea în vigoare a noilor sale condiţii de utilizare, încercând astfel să îşi liniştească utilizatorii în legătură cu protejarea datelor lor personale, conform unui anunț făcut de reprezentanții aplicației într-un articol publicat pe blogul oficial.

„Un număr de utilizatori ne-au arătat că există confuzii în legătură cu actualizarea noastră recentă. S-au răspândit o mulțime de informații greșite care au stârnit îngrijorări, așa că ne dorim să ajutăm pe toată lumea să înțeleagă ce se întâmplă de fapt și care sunt principiile noastre”, este scris în postarea respectivă.

WhatsApp reacționează la critici

Modificările, care ar fi trebuit să intre în vigoare pe 8 februarie, vor deveni efective începând din data de 15 mai.

„WhatsApp este o aplicație creată pe baza unei idei simple: tot ce le transmiteți prietenilor și familiei rămâne între voi. Cu alte cuvinte, vă vom proteja întotdeauna conversațiile personale prin intermediul criptării integrale, în așa fel încât nici WhatsApp, nici Facebook să nu vă poată vedea mesajele private. Din același motiv, nu păstrăm o evidență a persoanelor apelate sau cărora le trimiteți mesaje. De asemenea, nu putem vedea locațiile pe care le distribuiți și nu vă transmitem lista de contacte către Facebook.

Actualizările recente nu schimbă acest lucru, ci conțin noi opțiuni pe care le veți avea la dispoziție pentru a comunica cu întreprinderile prin WhatsApp. În plus, actualizările oferă mai multă transparență în legătură cu modul în care colectăm și utilizăm datele. Deși în prezent nu toată lumea folosește WhatsApp pentru a cumpăra de la întreprinderi, suntem de părere că mult mai mulți utilizatori o vor face în viitor, așa că este important să fie conștienți de aceste servicii. Această actualizare nu ne extinde abilitatea de a transmite date către Facebook”, transmite reprezentații WhatsApp.

Măsura criticată de către oameni a fost amânată

„Astăzi decalăm data până la care li se va cere utilizatorilor să citească și să accepte condițiile. Nimănui nu i se va suspenda sau șterge contul pe 8 februarie. În plus, vom lua mult mai multe măsuri pentru a corecta informațiile greșite legate de modul în care funcționează confidențialitatea și securitatea pe WhatsApp. Apoi, vom contacta treptat utilizatorii astfel încât să aibă suficient timp să citească politica înainte de lansarea noilor opțiuni pentru întreprinderi pe 15 mai.

WhatsApp a contribuit la adoptarea criptării integrale de către persoane de pe tot cuprinsul lumii; pentru noi este o prioritate să protejăm această tehnologie de securitate atât în prezent, cât și în viitor. Le mulțumim tuturor celor care ne-au contactat și celor care au ajutat la răspândirea informațiilor reale pentru a opri zvonurile. Vom continua să facem tot posibilul pentru ca WhatsApp să fie cea mai bună modalitate de a comunica în mod privat”, este scris în postarea respectivă.