Aplicaţia de mesagerie Whatsapp nu va mai putea fi folosită de către unele persoane începând cu a doua lună a anului viitor. Motivul: compania va opri suportul pentru telefoanele care au versiunea Android 2.3.7 sau mai veche, respectiv iOS 8 sau mai vechi, în cazul deţinătorilor de iPhone.

Whatsapp explică faptul că a adăugat în mod constant funcţii noi, unele dintre acestea necesitând telefoane puternice şi versiuni noi ale sistemelor de operare produse de Google sau Apple pentru a funcţiona corect. În plus, telefoanele mai vechi nu vor putea suporta funcţiile pe care Whatsapp intenţionează să le introducă pe viitor şi, de aceea, compania ete nevoită să încheie suportul pentru acestea, scrie economica.net.

„Nu ne vom mai dezvolta activ pentru aceste sisteme de operare; unele funcții ar putea înceta să funcționeze oricând. Dacă utilizați în prezent un sistem de operare mai vechi, vă recomandăm să treceți la o versiune mai nouă”, potrivit unui mesaj pe pagina de asistenţă a aplicaţiei.

Utilizatorii de versiuni menţionate mai sus vor mai putea folosi aplicaţia până la 1 februarie 2020, iar după aceea nu vor mai putea să creeze conturi noi și nici să revizuiască conturile existente.