Începe implementarea unei noi funcții utile WhatsApp, și anume posibilitatea de a ne trimite mesaje singuri. Anticipată în urmă cu câteva săptămâni pe versiunile beta, noutatea a apărut în versiunea 22.23.74 a aplicației pentru iPhone (iOS) și, de asemenea, în versiunea corespunzătoare 2.22.23.77 pentru Android.

Puteți să vă trimiteți mesaje singuri

Noua funcție ar trebui să se extindă rapid la nivel mondial în următoarele câteva zile, potrivit WABetaInfo. Este o opțiune cerută de mult timp, prezentă deja în alte aplicații concurente.

În capturile de ecran puse în circulație de primii utilizatori, posibilitatea de a ne trimite mesaje singuri apare prin prezența contactului „you” în fruntea listei din agenda personală, cu poza de profil și orice statut ales.

Sursa: wabetainfo

Se deschide un soi de autoconversație, care poate fi utilă pentru a ne trimite linkuri, notițe, numere de telefon, imagini sau documente care pot fi apoi deschise și în modul multi-device pe computer sau tabletă.

Mai mult, există posibilitatea de a fixa conversația în partea de sus a listei sau crearea unei comenzi rapide pentru a apela imediat conversația, prin simpla apăsare prelungită pe previzualizare și alegerea „fixează” sau „creează o legătură directă”.

Nouă funcție pentru sondaje și comunități

În plus, în urmă cu două săptămâni, Mark Zuckerberg a anunțat pe Facebook lansarea globală a sondajelor și a comunităților, două funcții care erau deja disponibile pentru unii utilizatori norocoși chiar și pe versiunile non-beta ale aplicației WhatsApp.

În ultimele zile, se pare că implementarea este mai amplă pentru aceste două funcții, iar ultimele actualizări ale WhatsApp sunt confirmarea. De fapt, WhatsApp tocmai a lansat pe App Store actualizarea WhatsApp pentru iOS 22.23.76: chiar dacă changelog-ul oficial raportează ca noutăți „Bug fixes”, o mulțime de utilizatori pot în sfârșit să creeze sondaje și comunități.

Sursa: wabetainfo

Pentru a descoperi dacă abilitatea de a crea sondaje este disponibilă trebuie doar să deschideți un chat WhatsApp (sondajele sunt disponibile atât pentru chat-urile individuale, cât și pentru cele de grup) și să atingeți pictograma de partajare: dacă vedeți opțiunea „sondaje”, puteți începe să creați un sondaj. În legătură cu comunitățile, verificați doar dacă aveți o filă „Comunități”. Ca de obicei, dacă nu aveți una dintre aceste funcții, trebuie să așteptați o nouă actualizare viitoare, în care implementarea va fi și mai amplă.

Posibilitatea de a crea sondaje și comunități a fost lansată pentru mai mulți utilizatori care instalează cea mai recentă versiune de WhatsApp din App Store și TestFlight și se va extinde la mai mulți utilizatori în zilele următoare. Rețineți că aceste funcții sunt disponibile și pentru utilizatorii care instalează cele mai recente versiuni de WhatsApp pentru Android.