WhatsApp lansează un upgrade pentru funcţia „Disappearing Messages”, care poate fi acum folosită pentru ştergerea automată a tuturor mesajelor, după o anumită perioadă de timp.

Populara aplicaţie de chat deţinută de Meta lansează oficial funcţia de ştergere automată a mesajelor, pe care a testat-o în ultimele luni. Aceasta permite utilizatorului să aleagă o anumită perioadă de timp după care mesajele să fie şterse automat.

Particularități ale funcției

Noua opţiune poate fi activată pentru toate mesajele individuale (nu mai trebuie activată individual pentru fiecare chat în parte) şi oferă noi intervale de timp după care să se realizeze ştergerea. Dacă până acum ştergerea automată se putea face doar după şapte zile, utilizatorii pot alege acum ca aceasta să aibă loc şi după 24 de ore, 7 zile, sau 90 de zile. Această setare nu va afecta mesajele pe care le-ați trimis sau primit anterior în cadrul conversației respective.

Chiar dacă un utilizator nu deschide aplicația WhatsApp în decursul celor 24 de ore, 7 zile sau 90 de zile, mesajele temporare vor dispărea oricum din conversație. Totuși, previzualizarea mesajelor ar putea rămâne afișată în notificări până la deschiderea WhatsApp.

Dacă un mesaj temporar este redirecționat către o conversație în care mesajele temporare sunt dezactivate, acesta nu va dispărea din conversația către care a fost redirecționat. De asemenea, dacă un utilizator creează un backup înainte ca un mesaj să dispară, mesajul respectiv va fi inclus în backup. Când utilizatorul restaurează din backup mesaje temporare, acestea se vor șterge.

Cum activați noua opțiune?

Într-o conversație individuală, oricare dintre cei doi utilizatori poate activa sau dezactiva mesajele temporare. Într-o conversație de grup, acestea pot fi activate sau dezactivate de orice participant. Cu toate acestea, administratorii pot schimba setările grupului și le pot permite doar administratorilor să activeze sau să dezactiveze mesajele temporare.

Noua opţiune poate fi activată de la Settings > Account > Privacy > Default message timer. După activare, funcţia de ştergere automată va afecta doar chat-urile noi şi nu va putea fi folosită şi pentru grupurile de discuţii.