ANM vine cu vești de ultimă oră. Vremea se răcește în toată țara de vineri dimineață. Încep ninsorile în Oltenia, Crișana, Transilavnia, dar și la munte, iar temperaturile scad brusc.

Astfel, potrivit prognozei publicate de ANM, de vineri vremea se va răci accentuat în regiunile sudice şi sud-estice, astfel la nivelul întregii ţãri, valorile termice se vor apropia de mediile multianuale specifice perioadei. Pe parcursul zilei cerul va fi variabil în jumãtatea nordicã a ţãrii, iar în rest nebulozitatea va fi persistentã şi pe arii restrânse va ploua.

Pe de altă parte, noaptea vor fi înnorãri în majoritatea zonelor şi se vor semnala precipitaţii, local în vest şi sud-vest şi izolat în regiunile sudice şi centrale. Vor fi mai ales sub formã de ploaie în Dobrogea şi Muntenia, mixte în Banat şi predominant ninsori în Oltenia, Crişana şi Transilvania. La munte va ninge, iar mai ales în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali zãpada va fi spulberatã.

Zonele în care va ninge

Pe lângă ninsori, meteorologii preconizează și depunerea de polei. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea vor fi cuprinse între -1 şi 7 grade, iar cele minime, în general, între -7 şi 2 grade.

Și în Capitală vremea se va răci drastic față de ziua anterioară. Cerul va fi înnorat, vor exista șanse de ploi slabe, iar vântul va sufla moderat. Deși în urmă cu doar câte ore bucureștenii se bucurau de temperaturi de peste 13 grade, astăzi, temperaturile maxime vor fi de trei grade, pe când cele minime de -2 grade.

Sâmbătă vremea va continua să fie răcoroasă. ANM anunță ninsori în evst, dar și în nord-vestul țării, unde pe arii restrânse se va depune strat de zãpadã, mixte în centru şi în nord-est, precum şi în zonele deluroase din sud, iar rest mai ales ploi.

Meteorologii anunță că în zonele de munte va ninge şi se va depune strat nou de zãpadã., iar vântul va sufla slab şi moderat cu unele intensificãri la munte, în special pe creste. În ceea ce privește temperaturile maxime, prognoza meteo ANM arată că sâmbătă, acestea vor fi cuprinse între -1 şi 9 grade, iar cele minime, în general, între -3 şi 6 grade.

Vremea se răcește în România. Prognoza meteo ANM de weekend

În București vremea nu se schimbă prea mult față de ziua de vineri. Temperaturile maxime vor fi de 2-4 grade, pe când cel eminime de 3 grade. ANM anunță condiții de ceață spre finalul intervalului.

Duminică vremea rămâne închisă. Potrivit meteorologilor, precipitațiile continuă în sud și în sud-vest. Va ploua în Muntenia și Dobrogea, la munte va ninge, iar în restul țării vor fi precipitații mixte. Valorile termice vor fi cuprinse între -1 şi 10 grade, cu cele mai ridicate valori în Dobrogea, iar cele minime între -9 şi 6 grade. Există posibilitatea de ceață și de polei în mai multe zone ale țării.

În Capitală vremea continuă să fie închisă, însă temperaturile mai crescut puțin. Probabilitatea de ploaiie va fi una ridicat, iar temperatura maximã va fi de 7…8 grade, iar minima va fi de 3…4 grade.

Cea de a doua săptămână a lunii ianuarie vine tot cu o vreme închisă. ANM anunță ploi în zonele joase și ninsori la munte, dar și un vânt slab, cu intensificări în sud-estul țării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 0 şi 7 grade, iar cele minime, între -8 şi 1 grad, iar pe alocuri vor fi condiţii de ceaţã. În București în schimb, temperatura maximã va fi de 5…6 grade, iar cea minimã de -2…0 grade.