ANM a publicat prognoza meteo pentru acest weekend. Potrivit meteorologilor, finalul de săptămână vine cu vreme de primăvară în majoritatea țării, pe când în alte zone, se anunță ninsori abundente.

Mai exact, AdministraţiaNaţională de Meteorologie(ANM) informează că vineri, 5 februarie, vremea va fi deosebit de caldă pentru această dată, exceptând nord-estul ţării, unde valorile termice, în scădere semnificativă faţă de ziua precedentă, se vor situa în jurul normelor perioadei.

Astfel, în nordul şi nord-estul teritoriului, cerul va fi mai mult noros şi, mai ales din a doua parte a zilei, precipitaţiile se vor extinde treptat. Vor fi ploi, iar în zona de munte şi în jumătatea de nord a Moldovei vor predomina ninsorile. Izolat se va depune polei.

De cealaltă parte, în restul regiunilor, înnorările vor fi temporare şi, mai ales dimineaţa şi noaptea, pe arii restrânse, îndeosebi în sud, va fi ceaţă, posibil asociată, izolat, cu burniţă.

Prognoza meteo ANM pentru weekend 

În ceea ce privește temperaturile, meteorologii spun că cele maxime vor fi cuprinse între 1…3 grade în nordul Moldovei şi 14…15 grade în Oltenia şi sudul Banatului, iar cele minime se vor situa, în general, între -3 şi 7 grade.

În Bucureşti, vom avea parte de vreme temperaturi ridicate. Vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată. Cerul va fi temporar noros, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă va fi de 10…11 grade, iar cea minimă de 1…2 grade. Noaptea, se va semnala ceaţă.

Încălzirea continuă și sâmbătă, potrivit ANM, când vom avea parte toto de vreme frumoasă, cu valori termice ridicate. Vremea va fi în continuare deosebit de caldă pentru prima decadă a lunii februarie, exceptând nord-estul teritoriului, unde valorile termice se vor situa în jurul mediilor multianuale.

Cerul va prezenta înnorări persistente şi vor fi precipitaţii predominant sub formă de ninsoare în zona Carpaţilor Orientali, în nordul şi centrul Moldovei şi mai ales ploi în Maramureş, nordul Crişanei şi al Transilvaniei .

Pe arii restrânse se va depune polei. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, dar se va semnala ceaţă, posibil asociată, izolat şi trecător, cu burniţă, pe arii restrânse la începutul intervalului şi local noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte, iar noaptea şi în sudul Banatului. Temperaturile maxime vor fi de la -3…-1 grade în nordul Moldovei, pânã spre 17…18 grade în Banat, iar cele minime vor fi cuprinse, între -4 şi 9 grade, mai scăzute în nord-est până în jurul valorii de -8 grade.

Cum va fi vremea în Capitală

În Capitală, se simte o mică schimbare, arată datele ANM. Cerul va avea înnorări temporare şi, în primele ore ale zilei dar, mai ales, pe parcursul nopţii, va fi ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 10 grade, iar cea minimă va fi de 0…2 grade.

La final de weekend, pe 7 februarie, vremea va continua să se mențină deosebit de caldă în regiunile intracarpatice, iar în rest valorile termice vor fi apropiate de mediile multianuale. Cerul va fi mai mult noros şi mai ales în a doua parte a intervalului, temporar va ploua în jumătatea de vest a teritoriului.

De asemenea, în zonele joase, în special din sud şi est se va semnala ceaţă şi, izolat şi trecător, burniţă sau ploaie slabă, iar mai ales în Moldova vor fi depuneri de polei. În zona montană înaltă vor fi precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări la munte şi pe arii restrânse în celelalte regiuni.

În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea se vor încadra între -4 grade în nordul Moldovei şi 14…16 grade, local în vest, nord-vest şi centru, iar cele minime vor fi cuprinse între -6 şi 9 grade. În Bucureşti, temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 6 grade, iar cea minimă va fi de 2…4 grade.