Amenințarea lui Vladimir Putin la adresa inamicilor a fost rostită în cadrul unui mesaj video, în care președintele Federației Ruse pune accent pe marea forță militară a Moscovei.

Putin vorbește despre accelerarea potențialului marinei rusești și înarmarea acesteia cu arme de ultimă generație.

Amenințarea lui Vladimir Putin la adresa inamicilor! Arsenalul nuclear, în plină dezvoltare

Președintele rus Vladimir Putin a lansat, luni, construcția de noi submarine nucleare și alte echipamente de luptă, ca parte a unui efort de modernizare militară pe fondul tensiunilor cu Vestul.

Liderul de la Kremlin visează cu ochii deschiși să refacă măreața Uniune Sovietică.

Liderul rus a ordonat înarmarea a două submarine cu rachete balistice intercontinentale pentru a demonstra forța militară a Moscovei și a atrage clienți străini.

În cadrul unui mesaj video, liderul de la Kremlin a dat ordine ca celor două submarine nucleare să li se alăture două submarine pe bază de diesel și două corvete la bazele navale din Severodvinsk, St. Petersburg și Komsomolsk-on-Amur.

”Vom continua să accelerăm potențialul marinei rusești, să îi dezvoltăm bazele și infrastructura, să o înarmăm cu arme de ultimă generație”, a declarat Putin, potrivit evz.ro.

”O Rusie puternică și suverană are nevoie de o marină puternică și bine calibrată”, a continuat el.

Modernizarea militară, o prioritate

Kremlinul a plasat modernizarea militară ca o prioritate de primă mână a relațiilor cu Vestul, care s-au tensionat în era post-Războiul Rece datorită anexării de către Rusia a Crimeei în 2014.

Moscova a căutat să restabilească o prezență navală regulată în părțile din lume deținute de Uniunea Sovietică în perioada Războiului Rece.

Marina rusească s-a remarcat deja printr-o prezență semnificativă în Marea Mediteraneană, având o bază navală în portul sirian Tartus.

A lărgit și modificat baza Tartus, singura facilitate pe care Rusia o deține în prezent în afara fostei Uniuni Sovietice.

”Vom continua să impunem steagul Rusiei”

”Vom continua să impunem steagul Rusiei în zonele oceanice importante din punct de vedere strategic”, a completat Vladimir Putin.

Ceremonia de luni dedicată noii flote marine a fost o parte a demonstrației Armatei pentru 2021 menită să arate forța militară de temut a rușilor și să atragă investitori străini în industriile armate rusești.

Demonstrația cu o durată de o săptămână include defilarea unor tancuri, rachete, echipamente aeriene și alt armament specializat.

”Multe din armele noastre au capacități fără o altă replică în lume și unele vor rămâne de neegalat o lungă perioadă de acum încolo”, și-a încheiat Putin triumfalist discursul, potrivit sursei citate.