Vladimir Putin, despre Navalnîi în cadrul summit-ului de la Geneva

Vladimir Putin a subliniat miercuri, la Geneva, că Navalnîi a fost pedepsit din cauză că a încălcat condiţiile probaţiunii, potrivit informațiilor transmise de apnews.com

Amintim că Aleksei Navalnîi a fost arestat în ianuarie, la întoarcerea din Germania, unde a fost tratat după ce a fost otrăvit cu un agent neurotoxic de tip noviciok, o otrăvire de care acuză Kremlinul şi FSB, o acuzaţie pe care Moscova o respinge.

Totodată, Vladimir Putin punctează că Navalnîi ştia că riscă închisoarea atunci când s-a întors în Rusia. „El a acţionat în mod deliberat pentru a fi arestat”, declară Putin, care nu a pronunţat niciodată numele opozantului politic.

Ce spune Vladimir Putin despre asasinarea lui Aleksei Navalnîi?

Rusia nu se ocupă de asasinarea opozanților politici, lucru valabil și pentru incidentul de anul trecut cu Aleksei Navalnîi, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului de televiziune NBC, fragmente din care au fost difuzate luni, scrie agenția TASS.

„Nu avem un astfel de obicei – de a ucide pe cineva”, a spus președintele rus, răspunzând la întrebarea dacă a ordonat asasinarea lui Navalnîi și subliniind că ”președintele la noi nu ia asemenea decizii”.

Navalnîi a fost spitalizat la Omsk, la 20 august 2020, după ce i s-a făcut rău la bordul avionului care-l ducea de la Tomsk la Moscova.

Ulterior, el a fost transportat la clinica Charite, din Berlin. Pe 2 septembrie, autoritățile Germaniei au ieșit cu afirmația că Navalnîi a fost expus unei substanțe otrăvitoare din grupul ”Noviciok”.

Sursă foto: Dreamstime