Interviu exploziv! Ce spune Vladimir Putin despre asasinarea lui Aleksei Navalnîi, răspunzând la întrebarea directă a reporterului NBC.

Relațiile Federației Ruse cu SUA și puterile europene occidentale s-au deteriorat semnificativ, pe fondul acuzațiilor legate de încălcarea brutală a drepturilor omului de regimul de la Kremlin.

Mosova a primit inclusiv sancțiuni internaționale în urma scandalului declanșat de acuzațiile că ar fi încercat otrăvirea lui Navalnîi.

Interviu exploziv! Putin neagă acuzațiile

Rusia nu se ocupă de asasinarea opozanților politici, lucru valabil și pentru incidentul de anul trecut cu Aleksei Navalnîi, a declarat președintele Rusiei, Vladimir Putin, într-un interviu acordat postului de televiziune NBC, fragmente din care au fost difuzate luni, scrie agenția TASS.

”Nu avem un astfel de obicei – de a ucide pe cineva”, a spus președintele rus, răspunzând la întrebarea dacă a ordonat asasinarea lui Navalnîi și subliniind că ”președintele la noi nu ia asemenea decizii”.

Navalnîi a fost spitalizat la Omsk, la 20 august 2020, după ce i s-a făcut rău la bordul avionului care-l ducea de la Tomsk la Moscova.

Ulterior, el a fost transportat la clinica Charite, din Berlin. Pe 2 septembrie, autoritățile Germaniei au ieșit cu afirmația că Navalnîi a fost expus unei substanțe otrăvitoare din grupul ”Noviciok”.

Varianta autorităților ruse

Autoritățile ruse au subliniat în repetate rânduri că, înainte să fie dus la Berlin, în organismul lui Navalnîi nu au fost detectate nici un fel de substanțe otrăvitoare, scrie vestidinrusia.ro.

De asemenea, ele s-au declarat gata să colaboreze total la ancheta celor întâmplate și au trimis câteva solicitări în această chestiune.

De două ori condamnat cu suspendare, Navalnîi a fost dat în urmărire pentru repetatele încălcări ale condițiilor de executare a pedepsei în cazul ”Yves Rocher”.

El a fost reținut pe aeroportul Șeremetievo, iar la 2 februarie, instanța a decis înlocuirea pedepsei cu suspendare cu una cu executare. Navalnîi își ispășește pedeapsa în Colonia nr. 2, din regiunea Vladimir.

Sursă foto: Dreamstime.