Vladimir Putin, despre viitorul Rusiei: Nu se va prăbuși nimic când voi fi înlocuit

În același interviu, Vladimir Putin a reamintit faptul că în anul 2000, Rusia era la limita păstrării suveranității sale și a integrității teritoriale. El a adus aminte că atunci numărul celor care se aflau sub pragul sărăciei era uriaș și că nivelul Produsului Intern Brut era la pământ. În acest contet, liderul de la Kremlin a declarat că acum lucrurile sunt diferite și că acele probleme au fost rezolvate.

Președintele Rusiei a mai spus că nu consideră că plecarea sa din fruntea statului ar putea însemna o prăbușire a realizărilor sale, subliniind că este foarte bine că pe scena politică există oameni cu opinii diferite.

”La un moment dat va veni, desigur, altcineva în locul meul. Ar însemna că toate astea ar trebui să se prăbușească? Am luptat împotriva terorismului – slavă domnului, l-am smuls din rădăcini. Ar trebui oare ca toate astea să renască? Cred că nu. Este altceva că pe scena politică pot apărea diferiți oameni, cu opinii diferite. Și este foarte bine”, a subliniat Putin.

Cum trebuie să fie succesorul lui pentru a primi sprijin din partea lui Vladimir Putin

Ulterior, președintele rus a declarat că va face orice îi stă în putință pentru a ajuta persoana care urmează să conducă Rusia doar dacă aceasta are puncte de vedere constructive, că este devotată țării și că este data ”să se așeze pe altarul Patriei”, chiar dacă are opinii diferite de ale sale.

”Dacă voi observa că o persoană, fie ea și critică la adresa unor domenii ale activității mele, dar dacă eu văd că acest om are puncte de vedere constructive, că acest om este devotat țării, că este gata să așeze pe altarul Patriei nu doar ani, ci toată viața lui, eu vor face totul pentru ca astfel de oameni, indiferent de părerea lor despre mine, să fie susținuți”, a asigurat președintele.

Vladimir Putin a mai declarat că este convins de faptul că bazele fundamentale ale statalității ruse, ale economiei țării și ale sistemului politic vor fi de așa natură încăt Rusia va sta ferm pe picioare și va primi cu încredere spre viitor, notează vestidinrusia.ro.

Sursa foto: Dreamstime