Președintele rus Vladimir Putin va rămâne, cel mai probabil, în autoizolare. Acest lucru se petrece chiar dacă a primit și a doua doză a unui vaccin fabricat în Rusia, potrivit The Moscow Times.

Liderul de la Kremlin are 68 de ani. Pe tot parcursul pandemiei de COVID el a fost pe deplin izolat. Acesta s-a protejat încă de la începutul primului val de Covid-19, în primăvara anului trecut. Putin a preferat să lucreze printr-un sistem video de la reședința sa din afara Moscovei. Casa sa este echipată inclusiv cu un tunel de dezinfectare. Vizitatori lui foarte rari au fost nevoiți să stea două săptămâni în carantină, înainte de a se întâlni în persoană.

„Putin va rămâne cel mai probabil izolat pentru o lungă perioadă de timp”, potrivit Proekt, site de investigații rusesc, care a citat o persoană apropiată administrației prezidențiale.

Putin a primit ultima doză a unui vaccin rusesc anti-Covid

Kremlinul a spus că, în urmă cu două săptămâni, Putin a primit a doua și ultima doză a unui vaccin rusesc anti-Covid, pe care a refuzat să o numească. Proekt spune că programul viitor al lui Putin sugerează că președintele nu intenționează să renunțe la măsurile de protecție. Kremlinul nu a comentat informațiile despre autoizolarea lui Putin.

Serviciul rus al BBC a spus că miliarde de ruble au fost cheltuite pentru protecția anti-Covid a președintelui, iar măsurile au implicat carantinarea jurnaliștilor, șoferilor și piloților care intră în contact cu el.

Primăvara trecută, Rusia a introdus unele dintre cele mai aspre restricții din lume, cu frontiere blocate, afaceri închise și circulație redusă. Majoritatea restricțiilor au fost ridicate acum în întreaga țară, iar viața în Moscova a revenit la normal, la începutul anului 2021. Putin a spus că în Rusia sunt trei vaccinuri dezvoltate. Potrvit acestuia, ele sunt cheia obiectivului țării – acela de a imuniza toată populația până la toamnă. Însă ritmul actual al vaccinărilor sugerează că Rusia este pe cale să vaccineze complet 70% din populație până la mijlocul anului 2022.

Sursa foto: Dreamstime