Anterior, s-a raportat că Ministerul Energiei din Rusia intenționează să reducă perioada medie de conectare a populației la gaz de la 240-280 de zile la 120-130 de zile prin crearea unui singur operator în fiecare regiune.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat că va instrui Guvernul să îndeplinească ideea numirii Gazprom drept operator unic al programelor de furnizare și gazeificare a gazelor, a declarat miercuri, într-o întâlnire cu șeful Gazprom, Alexei Miller.

„Bine, permiteți-mi să instruiesc guvernul să o rezolve, o vom rezolva împreună cu voi”, a spus Putin.

Miller a spus că Guvernul discută în prezent o propunere de numire a Gazprom responsabil cu construcția conductelor de gaz inter-decontare și intra-decontare, astfel încât compania să poată furniza gaze direct pe terenurile consumatorilor, relatează agenţia TASS.

„Fără îndoială, acest lucru ar accelera în primul rând ritmul de gazeificare. În al doilea rând, ar permite entităților constitutive ale Federației Ruse să aloce o cantitate mai mare de finanțare în bugetul lor pentru ingineria energiei termice și a cazanelor”, a spus el. .

Anterior, s-a raportat că Ministerul Energiei din Rusia intenționează să reducă perioada medie de conectare a populației la gaz de la 240-280 de zile la 120-130 de zile prin crearea unui singur operator responsabil pentru procedura din fiecare regiune.

În majoritatea entităților constitutive ale Federației Ruse, Gazprom poate deveni un astfel de operator.

În prezent, autoritățile caută o sursă de finanțare pentru a accelera procesul de gazeificare.

Ministrul adjunct al Energiei, Pavel Sorokin, a declarat mai devreme că pentru cetățenii ruși, furnizarea conductelor de gaz și a rețelelor de intra-conectare direct la limita parcelei de teren poate fi gratuită.

În ceea ce privește aragazul sau boilerul, consumatorii vor trebui să facă singuri alegerea.