Începe războiul! Ultimele declarații indică că un important lider politic i-a cerut armanent direct lui Putin. Pericolul pare a fi iminent. Situația care e de-a dreptul explozivă a fost confirmată prin spusele președintelui statului Belarus, Aleksandr Lukaşenko. Acesta a anunțat că i-a solicitat preşedintelui rus Vladimir Putin să-i aprovizioneze ţara cu mai multe tipuri de arme.

În cadrul unei discuţii de miercuri cu ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, la Minsk, Lukaşenko a spus: „I-am cerut preşedintelui Rusiei mai multe noi tipuri de arme”.

Președintele statului Belarus nu a menționat ce tipuri de arme i-a solicitat liderului de la Kremlin.

„Putem menţine situaţia sub control nu numai în Belarus, ci şi de-a lungul frontierelor noastre”, a adăugat Lukaşenko, potrivit Belta.

Trebuie spus că Rusia şi Belarus derulează în prezent exerciţii militare comune care se vor prelungi până spre sfârşitul lui septembrie. Lukaşenko a mai spus că cele două ţări ar trebui să aibă deruleze mai multe astfel de exerciţii militare.

Ministerul Apărării din Belarus nu exclude un răspuns în forţă

Lukaşenko are mari probleme, în țară având loc proteste masive pe plan intern după alegerile prezidenţiale despre care demonstranţii susţin că au fost fraudate. El a susținut că noul scrutin prezidenţial va fi organizat după ce ţara va adopta o nouă constituţie.

Comentariile sale au loc după o întâlnire între Vladimir Putin şi Aleksandr Lukaşenko în staţiunea Soci de la Marea Neagră, luni. Cu această ocazie, liderul de la Minsk a obţinut pentru ţara sa un împrumut de 1,5 miliarde de dolari.

Ministerul Apărării din Belarus a menționat, în urmă cu puțin timp, că nu exclude un răspuns în forţă la ameninţările militare pe care le resimte.

Potrivit autorităților, la orice ameninţare se va răspunde în cadrul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă, structură post-sovietică din care face parte şi Rusia. Conform sursei citate, mai multe ţări încearcă să deterioreze relaţiile dintre Belarus şi Rusia.