Vlad Pascu are parte de vești proaste. Judecătoria Mangalia a prelungit mandatul de arest preventiv. Tânărul este implicat în accidentul de la 2 Mai în care au decedat doi tineri.

Hotărârea judecătorilor nu este definitivă și poate fi supusă unei eventuale revizuiri. În acest moment, însă, decizia Judecătoriei Mangalia este de a menține măsura arestului preventiv în cazul lui Vlad Pascu.

Conform minutei instanței, în temeiul articolului 207 alineatul 6 al Noului Cod de Procedură Penală, s-a constatat legalitatea și temeinicia arestării preventive a inculpatului Vlad Pascu. De asemenea, în baza articolului 207 alineatul 4 al aceluiași cod, s-a decis menținerea arestului preventiv a inculpatului Vlad Pascu.

El a fost arestat pe baza mandatului de arestare preventivă nr. 15/UP datat 20.08.2023, emis de Judecătoria Mangalia în dosarul nr. 4085/254/2023. Cererile formulate de apărătorul inculpatului pentru revocarea măsurii arestării preventive și înlocuirea acesteia cu o altă măsură au fost respinse ca fiind neîntemeiate.

Decizia judecătorilor nu este definitivă

Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă și poate fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

În data de 19 august, Vlad Pascu conducea un autoturism pe DN 39. În jurul orei 5:25 dimineața, în apropiere de localitatea 2 Mai, a intrat într-un grup de pietoni. Impactul a dus la decesul a doi tineri și la rănirea altor trei.

inchisoare
Vlad Pascu rămâne în închisoare/SURSA FOTO: Dreamstime

Vlad Pascu se afla sub influența mai multor substanțe interzise

După accident, Vlad Pascu a părăsit locul incidentului și a fost ulterior găsit de poliție în zona Vama Veche. Investigatorii au stabilit că la momentul accidentului se afla sub influența mai multor substanțe interzise, printre care cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Tânărul a fost reținut inițial pentru 24 de ore. În data de 20 august a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de către Judecătoria Mangalia. Această măsură a fost ulterior prelungită cu încă 30 de zile în luna septembrie.

Vlad Pascu a fost trimis în judecată în luna septembrie sub acuzații de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, părăsirea locului accidentului și conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Un nou dosar pe numele familiei Pascu

Dosarul a fost înaintat pentru soluționare Judecătoriei Mangalia.

Într-un alt dosar, Vlad Pascu, împreună cu părinții săi, a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT pentru acuzații de trafic de droguri, determinarea unei persoane să furnizeze declarații mincinoase sau să nu prezinte probe și punerea la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri.

Acest dosar urmează să fie judecat la Tribunalul București.