Patronii de la Crevedia au scăpat de închisoare

Proprietarii stației GPL din Crevedia, Daniel Doldurea și Ionuț Stîngă, nu vor mai sta după gratii. Magistrații au decis că vor fi plasați în arest la domiciliu. Sentința a fost pronunțată la trei luni de la tragicul incident de la Crevedia. Urmează ca cei doi să iasă din arestul Secției 4, acolo unde au fost până în acest moment.

Magistrații din cadrul Tribunalului București au decis plasarea sub măsura arestului la domiciliu a lui Daniel Doldurea și Ionuț Stîngă. Cei doi erau anterior în arest preventiv, fiind acuzați de diverse infracțiuni, Printre acestea amintim neglijarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, precum și de distrugere.

Reamintim că, pe data de 6 septembrie, Doldurea și Stângă au fost arestați preventiv pentru o perioadă de 30 de zile, conform hotărârii Judecătoriei Sectorului 5. Cu toate acestea, cei doi au formulat o contestație împotriva acestei măsuri. Patronii de la Crevedia au cerut să fie supuși cercetării în libertate, sub supraveghere judiciară sau în regim de arest la domiciliu.

explozie crevedia
SURSA FOTO: ISU

Exploziile au provocat moartea a șase persoane

Daniel Doldurea și Ionuț Stângă sunt acționarii firmei Flagas SRL, care deține stația de GPL din Crevedia. La această stație, pe 26 august, au avut loc exploziile tragice soldate cu șase decese și 53 de răniți. Printre aceștia au fost inclusiv pompieri.

Mai multe locuințe din vecinătatea stației GPL au fost, de asemenea, afectate sau distruse. Incidentul tragic a survenit în timpul unui transfer de gaz între două cisterne.

Avocatul administratorilor companiei responsabile de stația GPL din Crevedia, Adrian Cuculis, a declarat că Ionuț Doldurea a îndreptat acuzații serioase împotriva persoanelor decedate în acest incident tragic.

„Doldurea, administratorul societății, face acuzații grave si dă vina pentru morții din Crevedia, pe șoferii de cisterne si pe autorități. Printre altele, administratorul a recunoscut faptul că din 2015 au fost folosite pompe neomologate, fapte constatate și de pompieri în 2020”, a transmis avocatul.

La acel moment, primarul PSD din Crevedia, Florin Petre, a mărturisit că nu era conștient că firma de GPL își menținea activitatea, chiar și fără autorizația de mediu. El spunea că cei afectați de explozie, din apropierea depozitului, nu au făcut nicio sesizare la primărie.