Patronii stației GPL din Crevedia rămân în arest preventiv! Joi, pe data de 5 octombrie, Tribunalul București a respins contestațiile depus de Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă. Cei doi sunt acuzați de distrugere din culpă.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stângă rămân în arest preventiv

Un magistrat a respins contestațiile depuse de cei doi patroni. Astfel, se menține decizia Judecătoriei Sectorului 5 din 28 septembrie, prin care au fost prelungite cu 30 de zile mandatele de arestare preventivă.

Potrivit referatului procurorilor cu propunere de prelungire a măsurii arestării preventive, ”inculpaţii, în decursul unei perioade de timp de cel puţin 3 ani, au promovat în cadrul societăţii, în mod sistematic, o politică de funcţionare grefată pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL, toate efectuate în scop pecuniar, sfidând deciziile de ordin administrativ aplicate de autorităţile publice cu atribuţii de supraveghere şi control în materie şi abdicând în mod nepermis de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfăşurarea acestei activităţi”.

Consecințele exploziilor de la Crevedia

Procurorii spun că faptele menţionate au avut următoarele consecinţe: decesul a cinci persoane, vătămarea corporală a 56, şase case distruse total, 83 de case distruse parţial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenţie, echipamente de intervenţie, bunuri materiale ale cetăţenilor aflate pe o rază de aproximativ 1,5 km.

„Din cercetările efectuate rezultă că dispoziţiile procesual-penale cu privire la persoana vătămată sunt incidente faţă de 158 de persoane”, arată o sursă citată de Agerpres.

Până în prezent, au fost audiați, în calitate de persoane vătămate, 90 de cetăţeni care au suferit vătămări fizice, materiale şi/sau morale în urma producerii exploziilor de la Crevedia. 81 dintre aceștia s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 8.510.000 euro şi 371.300 lei.

Patronii stației GPL au fost plasați în arest preventiv luna trecută

Pe data de 6 septembrie, Doldurea și Stângă au fost plasați în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost în conformitate cu hotărârea Judecătoriei Sectorului 5. Cu toate acestea, cei doi au contestat această hotărâre și au solicitat fie să fie supuși controlului judiciar, fie să fie plasați în arest la domiciliu.

Tribunalul a respins însă contestația miercuri, pe data de 27 septembrie, decizia fiind definitivă.

Vă amintim că Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea. Acesta a fost suspendat din PSD. Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.