Ionuț Dodurea nu își explică exploziile de la Crevedia

Răsturnare de situație după exploziile de la Crevedia! Ionuț Doldurea, patronul stației GPL care a sărit în aer, a recunoscut.

La Crevedia era o parcare de cisterne, iar acolo se făceau transvazări (mutarea unui lichid sau alt material dintr-un vas în altul – n.red.).

Cu toate acestea, el nu își explică explozia. Surse judiciare au declarat pentru Pro TV că, după părerea lui, a fost vorba de o defecțiune tehnică sau o manevrare greșită a unuia dintre șoferi.

Audierea a durat două ore. De asemenea, a fost pentru prima dată când Ionuț Doldurea, fiul primarului PSD din Caracal, Ion Doldurea, a vorbit despre acest subiect în fața procurorului. Prima oară, el a fost chemat în calitate de suspect, iar ulterior ca și inculpat.

Vă amintim că pe 26 august, două explozii devastatoare au avut loc la o stație GPL din Crevedia. Oficial, aceasta era închisă. Incidentul s-a soldat cu moartea a cinci persoane, în timp ce alte 50 au fost rănite.

Ionuț Doldurea
SURSA FOTO: Facebook, Ionut Doldurea

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă rămân în arest preventiv

Pe data de 19 septembrie, s-a decis că patronii staţiei GPL în cauză vor rămâne în arest. Decizia a fost luată de către Tribunalul București după ce Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă au contestat arestarea preventivă de 30 de zile.

Patronii staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă, au contestat arestarea preventivă de 30 de zile. Cu toate acestea, Tribunalul București le-a respins contestația, pe care a considerat-o nefondată.

Pe data de 6 septembrie, Doldurea și Stângă au fost plasați în arest preventiv pentru o perioadă de 30 de zile. Decizia a fost în conformitate cu hotărârea Judecătoriei Sectorului 5. Cu toate acestea, cei doi au contestat această hotărâre și au solicitat fie să fie supuși controlului judiciar, fie să fie plasați în arest la domiciliu.

Astăzi, Tribunalul a respins contestația, iar decizia este definitivă.

Vă amintim că Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea. Acesta a fost suspendat din PSD.

Cei doi asociaţi ai firmei Firma Flagas SRL, de care aparține staţia GPL de la Crevedia, sunt anchetați pentru distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru. Printre acuzații, anchetatorii consideră că ar fi promovat timp de cel puţin trei ani, sistematic, o politică bazată ”pe încălcarea repetată a dispoziţiilor legale privind derularea operaţiunilor de alimentare, transport, transvazare şi depozitare cu combustibil GPL”, în pofida deciziilor administrative ale autorităţilor.

Mai multe despre acest subiect puteți citi aici.