Conform prognozei ANM, zonele montane din Argeș, Prahova și Dâmbovița se află joi dimineața sub avertizarea unui Cod portocaliu de viscol.

Va fi viscol puternic în următoarele locații

De asemenea, până la ora 10:00 este Cod galben în județele Bacău, Botoşani, Iași, zona joasă a județului Neamţ și în localitățile Huși, Stănilești, Duda-Epureni, Puiești, Codăești, Drânceni, Ivănești, Dragomirești, Zăpodeni, Solești, Băcești, Dumești, Iana, Voinești, Rebricea, Todirești, Pungești, Tăcuta, Ștefan cel Mare, Poienești, Bunești-Averești, Oșești, Pogana, Ivești, Miclești, Gherghești, Negrești, Delești, Tătărăni, Dănești, Gârceni, Boțești, Cozmești, Vulturești, Ferești, Coroiești, Arsura, Rafaila, Ciocani din județul Vaslui.

În aceste zone se vor semnala precipitații sub formă de ploaie sau lapoviță, care vor depune polei.

Tot până la ora 10:00 se află sunt sub Cod galben zonele montane din județele Maramureş și Bistriţa-Năsăud, unde se va semnala vânt cu rafale ce vor depăși 70-90 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Un alt Cod galben de ceață este valabil în Teleorman până la ora 9:00. Din cauza fenomenului, vizibilitatea va fi redusă sub 200 de metri și izolat sub 50 de metri.

De asemenea, în zonele de munte ale județelor Suceava și neamț este în vigoare, până la ora 8:00, o avertizare de vânt cu rafale de peste 90-100 km/h, temporar viscol și vizibilitate redusă.

Trebuie menționat că până la ora 7:30 a fost valabil un Cod portocaliu de vânt de peste 110-120 km/h și viscol puternic în zonele montane din Argeș, Prahova și Dâmbovița.

Prognoză meteo ANM

Anterior, Agenția Națională de Meteorologie a transmis că temperaturile vor continua să crească în data de 10 decembrie. Va ploua în sud, est și centru, iar la munte va fi lapoviță și condiții de polei.

În București, vremea se va încălzi dar va ploua din când în când iar vântul va sufla moderat. Pe la amiază se vor atinge maxime 11 grade iar în noaptea următoare maximele vor fi 6-7 grade.