Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali și în Munții Banatului. Rafalele de vânt depăși viteze de 90-100 km/h și ninsoarea va fi viscolită, conform informațiilor transmise de ANM.

Maximele termice

Maximele termice vor începe de la minus 1 grad în Bucovina și vor ajunge până la 12 grade în Maramureș. De asemenea, în Dobrogea și Bărăganul vor fi înnorări, ploi sporadice și condiții de polei. Vântul se va înteți din când în când iar maximele se opresc la 8 grade pe litoral.

În nordul Munteniei și în sudul Moldovei vor fi precipitații sub formă de ploaie și lapoviță iar vântul va fi destul de insistent, cu temperaturi care ajung cu greu la aproximativ 3 grade.

În nordul Moldovei și în Bucovina se anunță mulți nori iar precipitațiile apar în special la noapte, când vor predomina ninsorile. Se încălzește cu 3-4 grade față de ziua precedentă, însă temperaturile se mențin modeste.

În schimb, vremea în nordul Transilvaniei și în Maramureș va fi frumoasă și caldă pentru luna decembrie. Maximele termice vor ajunge până la 12 grade Celsius.

În Crișana va fi soare iar maximele termice vor atinge 10 grade. În rest, vor fi înnorări și precipitații, mai ales sub formă de ploaie. La munte va ninge iar vântul se întețește în sudul Banatului.

În Transilvania, dimineața este ceață în zonele joase iar pe timp de zi vor fi înnorări dar și scurte perioade cu soare.

Ploile vor apărea pe suprafețe mici dar la munte o să ningă mai consistent în Carpații Meridionali iar vântul va prinde putere. După prânz, se ating 9 grade la Târgu-Mureș și 2 grade la Miercurea Ciuc.

În sud-vestul țării sunt mulți nori și precipitații, în special sub formă de ploaie. La munte va ninge, vântul va avea intensificări iar temperaturile vor crește ușor.

În sudul țării vor fi înnorări și câteva ploi slabe în zonele joase. Totuși, la altitudini mai mari precipitațiile vor fi mixte. Vântul se va înteți din când în când iar la amiază vor fi cel mult 3 grade Celsius.

Cum se va schimba vremea

În data de 10 decembrie, temperaturile vor continua să crească. Va ploua în sud, est și centru, iar la munte va fi lapoviță și condiții de polei.

În ziua de vineri, 11 decembrie, va fi mai cald decât în mod normal, chiar dacă temperaturile vor scădea ușor. Norii persistă și vor aduce mai multe ploi în sudul, centrul și estul țării, dar și lapoviță și ninsoare în zonele de munte.

În ziua de sâmbătă, 12 decembrie, vremea va fi închisă și va ploua pe suprafețe mari în sud, în est și local în celelalte zone. La munte, vor fi precipitații mixte la altitudini mari iar temperaturile se vor menține ridicate pentru această perioadă.

Vremea în Capitală

În Capitală, norii vor fi numeroși astăzi, 9 decembrie. Vremea se încălzește ușor iar maxima termică va ajunge la aproximativ 2 grade. Trebuie menționat că spre seară sunt posibile câteva ploi slabe. Temperaturile vor crește și pe timpul nopții, când se vor înregistra 4 grade.

În ziua de joi, 10 decembrie, vremea se va încălzi dar va ploua din când în când iar vântul va sufla moderat. Pe la amiază se vor atinge maxime 11 grade iar în noaptea următoare maximele vor fi 6-7 grade.

În ziua de vineri, 11 decembrie, vremea va fi tot caldă, cu câteva ploi și un vânt mai activ.

În ziua de sâmbătă, 12 decembrie, temperaturile vor crește puțin, cerul va fi acoperit de nori și va ploua temporar. Vântul va avea intensificări ușoare pe parcursul zilei iar maxima va ajunge la aproximativ 9-10 grade.

Vremea rea în 12 județe

ANM a emis, miercuri, o serie de avertizări nowcasting Cod galben de ploaie, burniţă şi polei, valabile în 12 judeţe.

Până la ora 11:00, în judeţele Vâlcea, Mehedinţi, Ialomiţa şi Călăraşi, local, sunt prognozate burniţă sau ploaie slabă, precum şi depuneri de polei, iar în zona joasă a judeţului Argeş vor persista ceaţa şi vizibilitatea scăzută sub 200 de metri.

Conform ANM, până la ora 14:00, în judeţul Caraş-Severin, vor fi intensificări ale vântului ce vor atinge la rafală 60 – 70 km/h, în timp ce la munte vitezele la rafală vor depăşi 80 – 90 km/h.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.