Mai multe judeţe din Muntenia, inclusiv Bucureştiul, sunt vizate, luni seara, de o alertă ANM. Astfel, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni seara, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de ploaie, burniţă şi polei valabile în orele următoare în cinci judeţe din zona Munteniei, inclusiv în Capitală.

Până la ora 23:00, în judeţele Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Ilfov şi Teleorman se va semnala local ploaie sau burniţă, existând posibilitatea depunerii de polei.

Fenomene similare vor fi semnalate până la aceeaşi oră în Municipiul Bucureşti.

În plus, meteorologii ANM mai transmit că în judeţele Caraş-Severin şi Timiş vor fi, tot până la la ora 23:00, intensificări ale vântului care vor depăşi local la rafală 55-65 km/h, izolat 70 km/h, iar local ploaie.

Până la ora 19:00, va fi vânt puternic şi în zona de litoral a judeţelor Constanţa şi Tulcea.

Vin ninsorile în mai multe zone din România

Luni dimineață, ANM a emis o avertizare meteo pentru întreaga țară. Potrivit datelor publicate, ninsorile iau cu asalt mai multe zone din țară, iar vântul se va intensifica destul de mult. În alte părți ale țării vor fi prezente ploile și poleiul. Prognoza meteo intră în vigoare de luni, ora 14.00 până marți la ora 10.00.

Astfel, potrivit ANM, în intervalul menționat anterior, în Oltenia, sudul Banatului și local în Muntenia, precum și în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură va ninge și se va depune strat de zăpadă.

Mai ales în Oltenia și sud-vestul Munteniei acesta va depăși pe arii restrânse 8…10 cm, iar la munte se vor atinge grosimi de 15…20 cm. Cu precădere la începutul intervalului, vântul va avea intensificări, cu rafale, în general, de 70 – 80 km/h în sud-vestul extrem și la munte și 45 – 55 km/h în regiunile sudice și sud-estice. Îndeosebi în vestul Carpaților Meridionali, zăpada va fi temporar viscolită, scrie Agerpres.

În Moldova și Transilvania pe de altă parte, vor fi ninsori în general slabe cantitativ, iar în restul teritoriului precipitațiile vor fi mai ales sub formă de ploaie și lapoviță.

În ceea ce privește situația dn sudul și sud-estul țării, precum și la munte, aici se va depune polei.