Fostul prim-ministru al României Viorica Dăncilă a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj cutremurător cu privire la ceea ce i s-a întâmplat marți Sorinei Pintea, fostul ministru PSD al Sănătății.

Dăncilă susține că, având în vedere stare de sănătate precară a Sorinei Pintea, autoritățile ar fi trebuit să fie mai atenți și să îi ofere posibilitatea să se trateze în condiții mai bune. În plus, fostul premier a scris și că, chiar dacă este sau nu vinovată, Sorina Pintea are dreptul la demnitate și dreptul la compasiune.

Iată mesajul fostului premier

“Pe lângă lege, trebuie să existe și omenie. Pentru că noi, ca societate, suntem datori cu omenie unii față de alții.

Sorina Pintea mi-a fost colegă în guvern și am apreciat-o ca profesionist și ca om. Și știu lovitura neașteptată pe care a primit-o anul trecut, printr-un diagnostic pe care l-a aflat în perioada în care era încă ministrul Sănătății. Boala ei e cât se poate de serioasă, iar suferința ei nu e mimată.

Instanța va stabili dacă Sorina Pintea e vinovată sau nu pentru acuzațiile care i se aduc. Dar dincolo de orice posibilă vinovăție, există dreptul la demnitate și dreptul la compasiune.

Cei care azi au în mână soarta ei trebuie să-i asigure – din omenie, nu din alt motiv – posibilitatea de a-și îngriji sănătatea în condiții mai bune. Acest lucru nu s-a întâmplat până acum, iar acest comportament al organelor abilitate față de Sorina Pintea este inacceptabil. Ea a fost pusă într-o situație umilitoare, degradantă, în condițiile în care e doar acuzată, nu și judecată sau condamnată”, a scris Viorica Dăncilă pe Facebook.