Starea fostului ministru al Sănătății este din ce în ce mai gravă. Aceasta a fost adusă înapoi în Arestul Capitalei, după ce fusese la Policlinica MAI pentru consultații medicale. Avocatul Sorinei Pintea, Viorel Mocanu, susține că fostul ministru a fost dusă la policlinică un act formal”, ca autoritățile să fie acoperite în cazul în care aceasta pățește ceva mai grav.

”Faptul că a fost dusă la spital este un act formal. A fost făcut pentru a se acoperi în situația în care Doamne ferește se întâmplă ceva foarte urât în ceea ce privește viața domniei sale (n.r. – în caz de deces). Sorina Pintea este tumefiată, este foarte umflată, nu a mâncat de 72 ore. În Arestul Central nu există mâncare specială pentru un astfel de pacient. Abia mâine îi vom face rost de alimentele necesare pentru situația în care se află. Din păcate, se pare că o calitate procesuală de inculpat se transformă în tortură, în umilire și degradare în societate pentru că așa doresc anumite persoane. Fac referire la cei care au dispus ca aceste imagini să fie posibile. E un act de tortură la adresa Sorinei Pintea… dacă cineva credea că stă bine cu psihicul…”, a zis Viorel Mocanu la Antena 3.

Drepturile Sorinei Pintea, încălcate

În plus, avocații Sorinei Pintea au depus o plângere la Centrul de Reținere și Arestare Preventivă nr. 1 din București, pentru încălcarea drepturilor clientei lor. Mai exact, aceasta a fost adusă în cătușe la medic, având în vedere situația în care se află, dar a fost și împinsă de un paznic.

De asemenea, avocații susțin că i-au fost încălcate drepturile pacientului și art. 3 CEDO. Aceștia cer să li se dezvăluie numele celor care au efectuat transportul la clinică și cine a transmis informații către presă.

Potrivit sesizării, avocații spun că au fost încălcate drepturile pacientului și art. 3 CEDO

Boala de care suferă Sorina Pintea poate provoca decesul

Sorina Pintea suferă de dermatomiozită, o boală gravă, autoimună, ce îi poate provoca decesul. Aceasta urmează un tratament cu imunoglobuline.

Boala se manifestă prin slăbiciune musculară şi miopatie inflamatorie.