Teodorovici a declarat că a urmărit câteva imagini „dezolante” cu colega sa de partid, observând că aceasta este slăbită din punct de vedere fizic. Acesta a criticat imaginile respective, punctând că prezumția de nevinovăție trebuie să existe până la dovedirea contrariului.

„În prima parte a emisiunii România9 la care am participat aseară am urmărit câteva imagini dezolante cu un om suferind și slăbit adus în cătușe la spital.

Cât de jos putem să coborâm cu spectacolul cinic al zăngănitului de cătușe, al setei de umilință publică sau de satisfacție a unor adepți ai circului politic și mediatic?

Indiferent de apartenența politică, apreciez că într-un stat democratic trebuie să primeze prezumția de nevinovăție până la dovedirea acuzațiilor aduse”, a scris Teodorovici.

Acesta a completat mesajul prin câteva urări pentru colega sa.

„În caz contrar, vă adresez întrebarea legitimă cine va răspunde pentru afectarea imaginii publice, politice, a carierei profesionale și, nu în ultimul rând, a sănătății Sorinei Pintea.

Sorina este, din păcate, un om suferind care nu merita să fie astfel tratat nici de instituțiile statului, nici de „colegii” săi din PSD!

Îi doresc să aibă tăria și rezistența atât de necesare în această luptă pentru justiție și pentru sănătate”, a conchis Teodorovici pe Facebook.

Starea de sănătate a Sorinei Pintea

„Faptul că a fost dusă la spital este un act formal. A fost făcut pentru a se acoperi în situația în care Doamne ferește se întâmplă ceva foarte urât în ceea ce privește viața domniei sale (n.r. – în caz de deces). Sorina Pintea este tumefiată, este foarte umflată, nu a mâncat de 72 ore. În Arestul Central nu există mâncare specială pentru un astfel de pacient. Abia mâine îi vom face rost de alimentele necesare pentru situația în care se află. Din păcate, se pare că o calitate procesuală de inculpat se transformă în tortură, în umilire și degradare în societate pentru că așa doresc anumite persoane. Fac referire la cei care au dispus ca aceste imagini să fie posibile. E un act de tortură la adresa Sorinei Pintea… dacă cineva credea că stă bine cu psihicul…”, a zis Viorel Mocanu, avocatul acesteia, la Antena 3.