După ce a efectuat un control neașteptat la Casa Județeană de Pensii și la Inspectoratul Teritorial de Muncă din Neamț, Violeta Alexandru s-a aratăt nemulțumită de ceea ce a găsit. Așadar, în cadrul unei conferințe de presă, aceasta a scos la iveală ceea ce a găsit pe teren.

„Am găsit două instituţii anchilozate. Lucrurile mergeau din inerţie, dar nu mergeau eficient. Casa de Pensii îşi făcea la minim datoria, nu am văzut acel elan, acea dorinţă să faci lucrurile mai bine. Coadă în faţa Casei de Pensii, conducerea în concediu. Nu ştiu ce concediu este în septembrie când toată lumea s-a întors la treabă şi au rămas atâtea în urmă.

Un singur domn gardian care nici nu avea atribuţii să ofere oamenilor informaţii. Şefimea la două etaje mai sus, barieră unde scria clar ‘Interzis’. La Inspectoratul Teritorial de Muncă, beznă la propriu. Luminile închise, aparent toţi inspectorii pe teren”, a declarat ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale.

Directorii celor două instituții ar putea fi schimbați

Ministrul Muncii a mai declarat marți că în cazul în care lucrurile nu se remediază la cele două instituții importante din Piatra-Neamț, aceasta se va vedea nevoită să îi înlocuiască pe cei doi directori. Aceasta a adăugat că este genul de persoană care acordă și o a doua șansă.

„Este foarte posibil, dar sunt genul de om care dă şanse celor cu care lucrează să remedieze. Nu este complicat, ca şef de instituţie, trebuie să te implici. Dacă cineva stă la coadă, să te asiguri că îi creezi condiţii, poţi să pui măcar un scaun.

Mă deranjează în primul rând atitudinea, în al doilea rând dacă nu se schimbă lucrurile, nu mă dau în lături să fac schimbări la nivel de management. Dacă văd că există o rezistenţă la schimbare, voi lua atitudine, dar le dau o şansă să remedieze lucrurile”, a spus Violeta Alexandru.

Violeta Alexandru a lansat un apel pe Facebook pentru ca situația să fie remediată

În urmă cu puțin timp, șefa de la Minsiterul Muncii a scris pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care le cere directorilor instituțiilor anterior menționate să coboare din birouri și să interacționeze cu publicul.

”Le cer șefilor din Casele de Pensii, precum și angajaților, să coboare din birou și să interacționeze cu cetățenii care au solicitări/întrebări și așteaptă un răspuns/o îndrumare în fața instituției. Se creează aglomerație în fața instituțiilor tocmai pentru că nu li se răspunde cetățenilor.”, și-a început aceasta mesajul.

”Oamenii trebuie să fie ascultați”

Ministrul a mai notat pe Facebook că cetățenii trebuie să fie ascultați și nu ținuți la distanță. În plus, aceasta a subliniat că ”vede o rezistență la schimbare”.

”Văd o rezistență la schimbare. Se mențin aceleași vechi principii în care șefii sunt deasupra tuturor, inabordabili, de neatins, din toate punctele de vedere. Oamenii trebuie să fie ascultați, nu ținuți la distanță. Lipsa de management aduce ineficiență, întârzieri, blocaje în îndeplinirea atribuțiilor unei instituții.”, a mai scris Violeta Alexandru.