Noua tulpină Delta este mult mai contagioasă, astfel că se poate transmite chiar și la 8 persoane, față de varianta inițială.

Au explodat infectările cu Covid-19

„Știm că Delta se răspândește cu o viteză mai mare, fiecare pacient infectat infectează 6, 7, 8 oameni în jurul lui, față de standad. Sunt îmbolnăviri la vârste tinere. Avem cazuri în Terapie Intensivă de 28 de ani. Ne așteptăm la o creștere logaritmică a numărului de cazuri. Putem să ajungem la 10.000″, spune Cătălin Apostolescu, directorul medical de la Institutul Matei Balș, din Capitală.

Au explodat și infectările cu Sar-Cov-2. In ultimele 24 de ore, peste 2.000 de români s-au îmbolnăvit. Sfârșitul lunii septembrie ne-ar putea aduce chiar și de 5 ori mai multe îmbolnăviri, spun medicii.

Comisa Europeană este îngrijorată de izbucnirea unui nou val, astfel că face apel vaccinare

De câteva săptămâni, numărul cazurilor de contaminare cu varianta Delta, cu mult mai contagioasă decât Covid-19, capătă amploare nu doar în Europa, ci în tot restul lumii.

Potrivit celei mai recente evaluări, jumătate din populația adultă a Uniunii Europene este total vaccinată, însă nu este de ajuns. Din nefericire, apariția variantei Delta a virusului pe continentul european a schimbat situația, mai ales că în ultimele zile numărul celor infectați cu această nouă variantă este în creștere.

În alte trei țări din Europa este o situație deosebit de dificilă, afectate de varianta Delta. Este vorba de Portugalia, Spania și Regatul Unit. În Regatul Unit, spre exemplu, în ultimele săptămâni au început să fie înregistrate zilnic mii de noi cazuri.