Este oficial: Masca de protecție în aer liber obligatorie în București, în zona școlilor, ca o măsură pentru limitarea transmiterii Covid – 19.

”În momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală”, a justificat măsura Prefectul Capitalei.

Este oficial: Masca de protecție în aer liber obligatorie. Rata de incidenţă cumulată la 14 zile este de 1,21 în București

Masca de protecţie va trebui purtată pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, începând cu data de 13 septembrie, conform deciziei adoptate miercuri de către Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă.

„Pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu virusul SARS-CoV-2, este obligatorie purtarea măştii de protecţie, astfel încât să acopere gura şi nasul, pe o rază de 50 de metri în jurul unităţilor de învăţământ, pentru persoanele care staţionează în acest perimetru, începând cu data de 13 septembrie 2021”, prevede hotărârea.

Potrivit acesteia, la nivelul Municipiului Bucureşti, rata de incidenţă cumulată la 14 zile este de 1,21 cazuri de SARS-CoV-2 la mia de locuitori.

”Știm că în momentul în care începe școala fizic se produc aglomerări, atât la venirea cât și la plecarea copiilor de la școală. Părinții își așteaptă copiii, staționează în grupuri care provoacă aglomerări în jurul școlilor”, declarase anterior prefectul Capitalei, Alin Stoica.

”Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor”

Măsura va fi dublată de patrularea agenților de poliție în zonă, astfel încât această regulă să fie respectată, mai spune prefectul.

”Ne bazăm și pe conformarea voluntară a oamenilor care trebui să înțeleagă că aceasta este o măsură care protejează sănătatea lor și a copiilor lor.

Vedem că această nouă tulpină afectează nu doar persoane în vârstă, cum a fost cazul până acum, ci și persoane tinere și copii”, a explicat Stoica.

Potrivit ministrului educației, Sorin Cîmpeanu, masca de protecție va fi exceptată de la purtarea în interior în învățământul special și la orele de sport.

Cu privire la orele de educație fizică, demnitarul a precizat că masca nu se va purta în sala de sport, dacă localitatea are o rată de infectare sub 2 la mie.

În afara celor două excepții, masca va fi obligatorie în interior, a mai precizat Cîmpeanu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Octav Ganea