„Voi spune ceva ce nu doriți să auziți”, a afimat dr. Tim Brown, expert în boli infecțioase la East-West Center .

„Când se va termina această pandemie? Nu va fi la sfârșitul acestui an. Probabil că nu va fi nici la sfârșitul anului viitor. Pandemis COVID e ceva pe termen lung. Probabil că vom avea de-a face cu ea alți doi-trei ani”, a adăugat expertul, potrivit Hawaiinewsnow.

 El susține că varianta Delta a SARS COV-2 a schimbat jocul, variante noi apărând la fiecare șase luni, in timp ce doar 28% din omenire a fost vaccinată.  „Oamenilor le place să fie optimiști, spunând că va fi mai bine în două luni sau în trei luni. Nu va fi așa ”, a spus Brown.

Vaccinații infectează alți vaccinați

El spune că studiile de urmărire a contactelor din Singapore au arătat că persoane vaccinate infectează alte persoane vaccinate. „Puteți vedea că multe dintre infecțiile din acest focar s-au înregistrat printre persoanele vaccinate”, a continuat expertul. „Și ca să fie mai rău, aceste puncte roșii înseamnă că a fost o transmisie asimptomatică”, a adăugat el.

Brown spune că vaccinarea, purtarea măștii și distanțarea sunt esențiale acum și consideră că programul Safe Travels din Hawaii ar trebui să refacă testele pentru toată lumea.