ANM vine cu vești proaste pentru români. Dacă joi și vineri ne-am bucurat de temperaturi cu mult peste media normală a acestei perioade, începând cu ziua de sâmbătă, iarna își va intra în drepturi. Meteorologii anunță viscol și ninsori în mai multe zone ale țării.

Totodată, temperaturile vor scădea și vor ajunge la -4 grade în anumite părți, pe când altele vor ajunge la 15 grade.

Mai exact, potrivit datelor transmise de ANM, sâmbătă, vremea se va răci semnificativ şi va fi în general închisă, cu ploi pe arii extinse, în jumătatea de nord-est a ţării. În restul teritoriului, temperaturile vor fi în scădere uşoară faţă de intervalul anterior și se vor situa în continuare peste normele climatologice specifice perioadei, cerul va avea temporar înnorări, iar ploile se vor semnala cu caracter local.

Vor fi predominant ninsori în Carpaţii Orientali şi în zona limitrofă acestora, şi precipitaţii mixte în Carpaţii Meridionali şi pe crestele Carpaţilor Occidentali. Pe arii restrânse se vor cumula cantităţi de apă mai însemnate, iar trecător pot apărea şi descărcări electrice.

De menționat este faptul că, în aceste zone vântul va avea intensificări la munte, cu rafale de peste 70 km/h pe creste, viscolind ninsoarea, dar la viteze mai mici, în general de 45…55 km/h, şi în celelalte regiuni. În ceea ce privește temperaturile maxime, acestea  se vor încadra între 7 şi 17 grade, mai scăzute în Moldova şi estul Transilvaniei, dar şi uşor mai ridicate în Oltenia şi Muntenia, iar cele minime, în marea lor majoritate, între -4 şi 4 grade. Dimineaţa, în zonele joase de relief din sud, se va forma ceaţă.

Și în Capitală vremea se va răci începând cu ziua de sâmbătă. Totuși, temperaturile vor continua să se mențină peste cele normale ale acestei perioade. Mai exact, temperatura maximă va fi de 13…15 grade, iar cea minimă de 1…3 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară şi noaptea când temporar va ploua şi vor fi posibile descărcări electrice.

Vântul va avea intensificări, cu o probabilitate mare în a doua parte a zilei, când rafalele vor atinge 45…55 km/h. La începutul intervalului vor fi condiţii de nebulozitate joasă sau ceaţă.

Prognoza meteo ANM

Finalul lunii februarie vine cu temperaturi în scădere. Potrivit datelor transmise de ANM, duminică, vremea va continua să se răcească în jumătatea sudică a ţării, în timp ce, în restul teritoriului, valorile termice nu vor mai avea variaţii semnificative. Cerul va avea înnorări şi se vor semnala precipitaţii, cu o probabilitate mai mare spre seară şi noaptea, local în nord, centru şi est şi izolat în rest. Acestea vor fi sub formă de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni.

Vântul va sufla și el  slab şi moderat, cu intensificări în zonele montane, iar în prima parte a intervalului în nord-est, est şi sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 5 şi 13 grade, iar cele minime între -6 şi 3 grade.

Același lucru este valabil și în București, unde vremea va continua să se răcească şi va fi în general închisă. Vor fi înnorări, iar trecător va ploua slab. Vântul va sufla slab şi moderat. În ceea ce privește evoluția temperaturilor, potrivit meteorologilor, temperatura maximă va fi de 9…10 grade, iar cea minimă de 0…2 grade.