Vremea se schimbă radical în România. Prognoza meteo ANM. Avertisment surprinzător al meteorologilor

Meteorologii prognozează în zona Bucureștiului o vreme relativ caldă pentru luni şi marţi. Astfel, vom avea valori termice maxime de 9-10 grade Celsius, dar şi cu averse slabe, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM). În intervalul 8 februarie, ora 12:00 – 9 februarie, ora 12:00, în Bucureşti, vremea se va încălzi, astfel încât temperatura maximă va fi de 9 – 10 grade.

Cum va fi vremea

Cerul va avea înnorări şi trecător, vor fi averse slabe, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe parcursul nopţii şi în prima parte a zilei de marţi (9 februarie), când rafalele pot atinge 40 – 45 km/h. Temperatura minimă va fi de 5 – 7 grade Celsius.

Avertizări meteo pentru România

ANM a emis, luni, noi avertizări Cod galben de intensificări ale vântului şi polei, valabile în peste trei sferturi din ţară, precum şi o informare de ploi moderate cantitativ şi vânt ce vizează majoritatea regiunilor. Toate alertele sunt valabile, în funcţie de regiuni, până marţi, la ora 12:00.

Mai multe informări meteo sunt în vigoare în mare parte a ţării. Românii trebuie să fie atenţi dacă ies din case în anumite zone, pentru că informările vin şi cu mai multe atenţionări de tip Cod galben.

Vremea se schimbă radical în România. Prognoza meteo ANM. Avertisment surprinzător al meteorologilor

Astfel, până marţi, 9 februarie, la ora 12:00, este în vigoare o informare de ploi moderate cantitativ şi intensificări ale vântului. În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării, vor fi precipitații mai ales sub formă de ploaie, pe arii mai extinse în cursul zilei de luni (8 februarie), când îndeosebi în vest, nord-vest, precum și în zona de munte, cantitățile de apă vor depăși 15-25 l/mp și izolat 30-35 l/mp.

La munte, la altitudini mai mici de 1.800 m, ploile vor determina topirea parțială a stratului de zăpadă. Vântul va prezenta intensificări în zona de munte, cu viteze mai mari în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 80 km/h, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general cu viteze de 40-60 km/h. Pe crestele montane și, trecător, în nordul Moldovei zăpada va fi spulberată.

Cum va fi vremea zilele următoare

În prima jumătate a săptămânii viitoare, vor mai fi intervalele cu ploi însemnate cantitativ în special în nord-vest, precum și cu intensificări ale vântului, mai transmit cei de la Administraţia Naţională de Meteorologie. În cadrul acestei informări, cei de la ANM vin şi cu două atenţionări de tip Cod galben.

Primul Cod galben vizează intensificări ale vântului în Banat și în zona Carpaților Meridionali până luni, 8 februarie, la ora 12:00. În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 70-90 km/h, iar îndeosebi la peste 1.800 m, rafalele vor depăși 100-120 km/h, spulberând zăpadă. În Banat, rafale vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70 km/h.

Cel de-al doilea Cod galben vizează depuneri de polei în Moldova până luni, 8 februarie, la ora 20:00. În Moldova, temporar, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie și burniță, iar pe arii extinse se va semnala polei, la început în sudul regiunii, apoi mai ales în nord și centru, transmit meteorologii ANM.

Vremea se schimbă radical în România. Prognoza meteo ANM. Avertisment surprinzător al meteorologilor