Temperaturi neobișnuite în România. Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru intervalul 26 februarie – 25 martie 2024.

ANM a publicat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, oferind o perspectivă detaliată asupra evoluției condițiilor meteorologice în întreaga țară.

Estimările meteorologilor indică o tendință de temperaturi mai ridicate decât media normală. În plus, diverse forme de precipitații sunt așteptate în diferite regiuni ale țării.

Temperaturi mari și ploi puține

În săptămâna 26 februarie – 4 martie 2024, se anticipează valori termice mai ridicate decât cele obișnuite pentru această perioadă pe întreg teritoriul României, cu accent pe regiunile nord-estice. Regimul pluviometric va manifesta un excedent local în regiunile sud-vestice. Va fi deficitar în cele nordice, centrale și estice. În rest, se va situa în general aproape de media normală pentru acest interval.

În perioada 04 – 11 martie 2024, temperaturile medii vor înregistra valori peste normele specifice pentru această perioadă în toate regiunile, cu accent pe cele nordice, vestice și centrale. Precipitațiile vor înregistra deficite pe întreg teritoriul țării. Mult mai accentuat va fi în nordul Carpaților Orientali și în Munții Banatului.

vreme frumoasa, meteo, prognoza meteo
Vreme frumoasa/SURSA FOTO: Dreamstime

Prognoza meteo indică o încălzire a vremii

Prognoza meteo pentru săptămâna 11 – 18 martie 2024 indică că temperatura medie a aerului va înregistra valori mai ridicate decât cele obișnuite pentru acest interval în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de media normală pentru această perioadă, acoperind cea mai mare parte a țării.

În săptămâna 18 – 25 martie 2024, se așteaptă ca mediile valorilor termice să fie ușor peste cele specifice pentru acest interval. Această prognoză meteo va fi valabilă pe întreg teritoriul României.

Vom avea chiar și 20 de grade Celsius

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de media normală pentru această perioadă în majoritatea regiunilor. Există, totuși, posibilitatea unui ușor excedent în zonele vestice.

Anterior, directorul ANM a spus că se poate anticipa că va fi o vreme frumoasă. Temperaturile vor atinge 14 grade Celsius. Începând de vineri și până duminică, se preconizează o creștere a valorilor termice. Temperaturile posibile pot ajunge la 18…19 grade Celsius. În unele zone, în special în sudul extrem, se poate atinge chiar și temperatura de 20 de grade Celsius.