Iadul continuă în Grecia! Oamenii nu vor să-și părăsească locuințele. Luptă până la epuizare

Focul continuă să ardă în insula Evia, motiv pentru care autoritățile au cerut ca oamenii să evacueze zonele grav afectate. Din păcate, oamenii nu vor să facă acest lucru. Aceștia au preferat să rămână și să-și protejeze casele până la epuizare.

Mai mult decât atât, localnici voluntari din satul Kamatriades luptă cu flăcările pentru a putea salva pădure. Din păcate sunt epuizați și descurajați.

Șeful protecției civile insistă că toate resursele umane și materiale au fost aruncate în lupta cu focul, dar spune că provocarea este imensă.

Doar în această insulă acționează 900 de pompieri, 50 de echipe de teren și peste 200 de vehicule specializate. Pentru a lua la cunoștință pericolele din jur, salvatorii folosesc dronele care oferă o mai bună perspectivă în acest sens.

România a sărit în ajutorul Greciei

Au trecut 4 zile de când pompierii români s-au alăturat salvatorilor din Grecia. Departamentul pentru Situații de Urgență informează că intervențiile au continuat cu 6 mașini de stingere, 2 cisterne și o dronă în zona Spathari.

Una dintre misiunile zilei a fost crearea de culoare în zonele cu vegetație pentru limitarea propagării incendiilor. Pompierii romani fac echipa şi cu colegii lor din Republica Moldova, care intervin cu 2 maşini de stingere.

Incendiu aproape de Olympia antică

Pe lângă flăcările din Evia, un nou incendiu a izbucnit în Peloponez, aproape de Olympia antică. Aici, la fiecare patru ani, are loc ceremonia de aprindere a flacării olimpice. 580 de pompieri greci, ajutați de colegii lor străini încearcă să stăvilească focul. Şi cel puţin 20 de sate din zona au fost evacuate.

În urmă cu o săptămână, salvatorii au dus o adevărată muncă pentru a salva patrimoniul mondial, unic în lume.

sursa foto: skynews.com