Un cutremur de 3,8 pe Richter s-a produs, miercuri dimineață, în Grecia. Potrivit Institutului Național de Fizica Pământului din România, acesta a avut loc astăzi, în ziua de 11 August 2021, la ora 08:59:33, (ora locală a României). Conform primelor informații, seismul care s-a produs în Grecia a avut o magnitudinea ml 3.8 și s-a întâmplat la o adâncimea de doar 10 km.

Mai mult, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 101km NV de Piraeus, 102km NV de Athens, 121km NE de Patra, 214km S de Thessaloniki, potrivit INFP. După ce că sunt într-o situație de criză din cauza incendiilor uriașe de  vegetație, grecii mai au probleme și cu aceste seisme de suprafață care pot pune probleme.

Incendii teribile în Grecia

Grecia se luptă cu incendii de vegetație nemaivăzute, autoritățile elene au început să evalueze pagubele provocate de flăcările care au devastat zone imense de pădure, au distrus case și au forțat mii de persoane să fugă din locuințele lor, scrie Reuters. Peste 56.000 de hectare au fost pârjolite, în Grecia, din cauza incendiilor. Adică o suprafață de două mai mare decât Bucureștiul a fost mistuită de flăcări.

Întregul teritoriu al Greciei este luni sub cod galben de caniculă iar în sud, avertizarea este însoțită și de una similară pentru vânt puternic.

Mai mulți oameni au murit

Doi oameni au murit, cel puțin 20 sunt răniți, printre pompieri, voluntari și civili, în timp ce incendiile sunt încă departe de a fi controlate.

Peste 150 de focare concomitente au întins la limita suportabilului capacitatea serviciilor de intervenție. Cele mai grave sunt incendiile din nordul Atenei și din insula Evia, unde feriboturile au evacuat mii de oameni din calea flăcărilor.

În Atena, flăcările înaintează cu repeziciune, ajutate de vânt și vegetația uscată după temperaturile caniculare din ultima perioadă. Mii de oameni au primit ordin să-și părăsească locuințele aflate în nordul capitalei elene, din cauză că incendiile se apropiau rapid. Case, mașini și afaceri au fost mistuite.