Veşti bune pentru România de la Bruxelles!

Telenovela PNRR ia sfârşit! Este „un plan deja aprobat”

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru România este, în mod informal, „un plan deja aprobat”. O spune europarlamentarul Dragoş Pîslaru (USR PLUS).

El explică faptul că Ursula von der Leyen va vizita România pe 27 septembrie, iar data de lansare a PNRR coincide, de obicei, cu astfel de vizite în statele membre.

„Informal, PNRR este în acest moment un plan deja aprobat.

Data de lansare coincide, de obicei, cu anunțul unei vizite a președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în țara respectivă. Pe data de 27 septembrie este anunțată această vizită.

Un semnal potrivit căruia Comisia Europeană nu se amestecă în nicio bătălie politică”, a scris Dragoş Pîslaru pe pagina sa de Facebook.

Când va primi România prima tranşă de bani?

Europarlamentarul USR PLUS afirmă că este sigur că prefinanţarea de 1,9 miliarde de euro va ajunge în România până la finele acestui an, Comisia Europeană având deja banii pregătiţi.

„Sunt absolut sigur că prefinanțarea de 1,9 miliarde de euro va veni în acest an. Comisia Europeană este deja pregătită cu sumele din prefinanțare.

Începând cu acest moment, în calitate de co-raportor și membru în grupul de lucru de monitorizare al Parlamentului European pentru implementarea Mecanismului de Redresare și Reziliență #MRR, urmăresc modul în care planul nostru aprobat este și respectat”, mai transmite, vineri, Dragoş Pîslaru.

„Finalizăm evaluarea PNRR depus de România. Vom încheia acest proces în următoarele zile”

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, are programată o vizită oficială la Bucureşti pe 27 septembrie, potrivit anunţului făcut, vineri, de purtătorul de cuvânt adjunct al Executivului comunitar, Dana Spinanţ.

„Pot confirma că finalizăm evaluarea Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă depus de România. Vom încheia acest proces în următoarele zile şi preşedinta va fi la Bucureşti pe 27 septembrie. Vă vom da detalii suplimentare în acea perioadă. Ne aşteptăm ca analizarea planului să se fi încheiat până atunci”, a precizat aceasta.

Sursa foto: Dreamstime