De ce vine Ursula von der Leyen în România? Gheorghe Falcă: PNRR-ul va fi semnat în 23 septembrie

Simultan, eurodeputatul susține și că banii din PNRR nu sunt în pericol din cauza crizei politice de la București iar „în 23 septembrie, România va semna Programul Național de Redresare și Reziliență, în valoare de 29,2 miliarde euro.”

„În 24 septembrie, va fi doamna Ursula von der Leyen în România. Începe un capitol frumos pentru România, pe lângă bugetul european 2021-2027, care aduce în România 50 de miliarde de euro, mai avem la dispoziție aceste 29,2 miliarde de euro, deci urmează un capitol frumos pentru România, cu resurse și în același timp cu dorința de reforme, pentru că în PNRR sunt mai multe reforme decât există în programul de guvernare”, a declarat Gheorghe Falcă la rfi.ro

Mai apoi, acesta a fost întrebat dacă banii din PNRR sunt în pericol din cauza crizei politice de la București.

„Nu, exclus, mai ales că v-am și spus anumite date, care nu-s atât de publice, vizita doamnei Ursula vor der Leyen și semnarea documentului. Doamna președintă a participat la toate semnările programelor naționale de redresare și reziliență pentru toate statele și de aceea va participa și în România”, a răspuns eurodeputatul.

Vizita Ursulei von der Leyen pică bine pentru România

De asemenea, Gheorghe Falcă a susținut și că vizita Ursulei von der Leyen pică bine pentru România.

„Eu cred că pică bine pentru România. România va avea un buget de peste 80 de miliarde pentru următorii șase-șapte ani, trebuie doar să lucrezi pe aceste direcții. Eu am fost mandatat de premierul Cîțu să coordonez puțin și să-l sprijin în ceea ce înseamnă Ministerul Fondurilor Europene, am pregătit toate documentele și o să vedeți atât documentul final al PNRR, cât și vizita doamnei Ursula în România”, a completat Falcă.

Va fi România capabilă să atragă și restul banilor?

Totodată, acesta a fost întrebat și dacă România va fi capabilă să atragă și restul banilor, nu doar avansul, în contextul crizei politice.

„Eu cred că oamenii din interiorul Guvernului și în acest moment lucrează și am avut acest exemplu în MFE, unde am stat să spunem două zile împreună cu secretarul de stat și cu echipa de acolo. Oamenii din Guvern lucrează și administrațiile locale lucrează”, a conchis acesta.